TV: PSG gick miste om chansen att bärga ligasegern - efter häpnadsväckande missen

PSG blev inte kröna till ligamästare mot Strasbourg.
Detta efter 2-2 och helt vansinnig miss från Eric Maxim Choupo-Moting.
- Jag tvekade eftersom jag kanske var offside, säger PSG-spelaren till Canal+ enligt L'Equipe.

Se Chuopo-Motings miss i spelaren.

PSG hade under söndagen möjlighet att säkra ligatiteln hemma på Parc des Princes mot Strasbourg. Men storklubben gick bet på möjligheten, även om man hade chanser till att vinna.

Eric Maxim Choupo-Moting öppnade målskyttet för PSG efter tretton minuter då han gjorde 1-0 från nära håll. Strasbourg lät sig dock inte nedslås och kort därefter Nuno da Costa.

PSG och 1-0-målskytten Eric Maxim Choupo-Moting hade därefter möjlighet att återta ledningen. Men då stod tysk-kameruniern för en helt vansinnig miss. Choupo-Moting kunde bara lägga in bollen från någon meter, men på något märkligt sätt kunde inte PSG-spelaren styra bollen i nät och Strasbourg lyckades därefter rensa undan. Som om inte det var nog för PSG kom också ytterligare en kalldusch. Strasbourgs Anthony Gonçalves fick kanonträff efter en misslyckad PSG-rensning och 2-1 var ett faktum.

I den andra halvleken tryckte PSG på för att kvittera och vinna. Dryga 20 minuter från slutet gjorde man också 2-2 då Thilo Kehrer nått högst på en hörna. Men Strasbourg grusade det franska huvudstadslagets kväll och PSG får vänta på ett fira ligatiteln. Matchen slutade 2-2.

Efter matchen berättade Eric Maxim Choupo-Moting om sin miss för franska Canal+.

- Jag trodde backen skulle ta bollen och tänkte att jag kanske var offside. Jag tvekade och bollen tog i stolpen. Jag är ledsen för det.

- Det går så snabbt. Man fattar sina beslut, och dessvärre tog jag ett felaktigt sådant. Jag håller huvudet högt. Sånt händer i fotboll.