TV: PSG tog årets första hemmaseger - Maxwell med vacker volley

Ligue 1

Det var brasseshow på Parc de Princes. Först petade Thiago Motta in PSG:s första hemmamål innan Maxwell sedan bombade in 2-0 med ett vackert volleyskott.

Till publikens stora förvåning så var det Bastia som hade en del boll i den första halvleken. Efter en kvarts spel så fick gästerna också ett halvfarligt läge när Fofana för andra gången i matchen testade skott från distans. Skottet gick en bit utanför, men var inte ett helt dumt försökt.

Efter en halvtimmes spel skulle däremot ledningsmålet för hemmalaget komma. På en hörna från höger så fick Thiago Silva bollen på pannan mot mål. På mållinjen slängde sig David Luiz fram för att peta in bollen, samtidigt som även Thiago Motta var på plats och petade på bollen. Motta var den som till slut fick målet.

I slutet av den andra halvleken skulle även 2-0-målet komma, och vilket mål som det bjöds på. Ytterbacken Maxwell fick bollen i luften inne i straffområdet och dunkade in en vacker volley som utökade PSG:s ledning.

I den andra halvleken pressade PSG på för ett tredje mål men hade svårt i avslutningslägena. Matchen slutade 2-0 och hemmalaget forstätter trumma på i Ligue 1.

PSG: Trapp - Aurier, Silva (c), Luiz, Maxwell - Motta, Verratti, Matuidi - Di Maria, Ibrahimovic, Lucas

BastiaLeca - Cioni, Squillaci, Modesto, Marange - Cahuzac (c), Fofana - Danic, Ngando, Palmieri - Brandao

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför.