POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

TV: Så blev Zlatans utbrott toppolitik - "Kan påverka valet i Frankrike"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic utbrott efter matchen mot Bordeaux har fått enorma svallvågor. I Nyhetsmorgon diskuteras situationen som till och med kan få inverkan på lokalvalet i Frankrike.
- Det är många som försöker plocka billiga poänger, säger Olof Lundh.

Efter Zlatan Ibrahimovic utbrott efter förlustmatchen mot Bordeaux i söndags har en stor debatt blossat upp i Frankrike. Toppolitiker har uttalat sig om svensken och händelsen har fått en enorm uppmärksamhet världen över. Utrikeskommentatorn Elisabet Frerot förklarar varför utbrottet fått så enorma proportioner.

- Det är lokalval i Frankrike på söndag. Zlatan har genom att kalla Frankrike för ett skitland trampat rakt i ett politiskt getingbo, säger hon.

Högerextremistiska Front Nationals ledare Marie Le Pen var snabbt ute och sågade Zlatans uttalande och sa att om man tycker att Frankrike är ett skitland så kan man lämna det, och sen var bollen i rullning.

- Det är också självklart att de andra politikerna svarar på det, det är de tvungna att göra. För det är val på söndag och Marie Le Pen kan få 30 procent och bli största parti. De andra politikerna kunde inte låta det här passera. Det är väldigt ovanligt att en fransk premiärminister går in och kommenterar något som en fotbollsspelare sagt efter en match, säger Elisabet Frerot som menar att Zlatans utbrott kan komma att påverka utgången i valet.

Publicerad 2015-03-18 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå