TV: Sanslös frisparksbomb av Zlatan som glänste i PSG:s kross

Zlatan Ibrahimovic bjöd på ny show i den franska ligan.
Svensken stod för två mål och två framspelningar i 5-0-segern över Sochaux.
Och nu ställs han över i veckans Champions League-match.

PSG

I den förra omgången av den franska fotbollsligan kom oväntat PSG:s första förlust för säsongen, 0-2 mot Evian. På lördagen såg tabellettan dock till att studsa tillbaka, och det rejält.
Målkalaset inleddes efter en kvart när Ibrahimovic chippade in bollen till en framrusande Thiago Silva som stötte in bollen på volley. I inledningen av den andra halvleken satte sedan Ezequiel Lavezzi 2-0 ur misstänkt offsideposition.
Edinson Cavani ökade på till 3-0, och återigen var det Zlatan som stod för framspelningen.
Frisparkskanon

Zlatan Ibrahimovic såg sedan själv till att fastställa slutresultatet med två egna mål. 4-0 var en riktig frisparkskanon i den 86:e minuten och 5-0 kom i sista ordinarie matchminuten. Den här gången var det Cavani som slog in bollen till en fristående Zlatan i Sochauxs straffområde.

-Det kändes bra i dag. Jag spelar fritt, får mycket bollar, kontrollerar matchen och laget gör bra ifrån sig. När laget spelar bra och hjälper varandra blir det lätt för mig. I första halvlek missade vi några chanser men i andra halvlek var det tvärtom, vi satte alla chanser vi fick, sade Zlatan Ibrahimovic till Aftonbladet.

Han toppar fortsatt skytteligan i Ligue 1, nu på 13 gjorda mål. Cavani är tvåa på elva.
Ibrahimovic toppar även assistligan med sex målgivande passningar, en mer än Monacos James Rodriguez.

I tabelltoppen leder PSG med fyra poäng före Lille, som möter Bordeaux på söndagen.
Vilas i CL

På tisdag möter PSG Benfica i Champions League. Det troligaste är att Ibrahimovic vilas från den matchen, eftersom PSG redan är klart för åttondelsfinal.
-Det är bara två matcher kvar före vinteruppehållet, och ligan är vårt huvudfokus eftersom vi redan har gjort vårt jobb i Champions League, sade PSG:s tränare Laurent Blanc.

-Jag kommer att försöka sätta ihop det bästa möjliga laget för att vi ska ta poäng i de matcherna.

Enligt Aftonbladet meddelade Blanc tydligt att Ibrahimovic inte kommer att spela mot Benfica. Det innebär i så fall att svensken inte får chansen att sätta rekord på antal gjorda mål under CL-gruppspelet. Ibrahimovic tangerade det nuvarande rekordet senast när han satte dit sin åttonde fullträff. I stället kan Cristiano Ronaldo nu gå upp i ensam ledning när Real Madrid möter FC Köpenhamn borta på tisdag.

Publicerad 2013-12-07 kl 18:59