TV: Se Zlatans fyra mål när PSG vann titeln: "Njuter av studen"

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic briljerade fullständigt när PSG säkrade sin fjärde raka ligatitel. Svensken bjöd på fyra mål i krossen mot Troyes - inom loppet av en halvlek.
- Jag njuter av stunden, säger han till franska Canal Plus.

Zlatan Ibrahimovic kan titulera sig ligamästare igen.
Paris St Germain hade inga som helst problem mot Troyes, vann med 9-0 (!) efter fyra mål och ett äkta hattrick av Zlatan Ibrahimovic och säkrade seriesegern med åtta omgångar kvar att spela.

Frågan var om Paris St Germain skulle säkra fjärde raka ligaguldet redan i den 30:e omgången av Ligue 1.

Frågan fick ett snabbt svar. Bottenlaget Troyes bjöd inte upp till kamp. PSG gjorde tre mål innan matchklockan ens hunnit ticka fram 20 minuter. 0-1 kom efter en bjudning från hemmaförsvaret. Edison Cavani tackade och tog emot och gjorde matchens första mål i den 14:e minuten.

Fyra minuter senare var det dags igen. Detta sedan Zlatan Ibrahimovic frispelat Javier Pastore med en klackspark. 0-3 ordnade Adrien Rabiot i den 19:e minuten. Sedan började Show Ibrahimovic, svensken bjöd på ett äkta hattrick på tio minuter.
0-4, 0-5, 0-6 kom i raskt tempo och det andra var Zlatans 100:e ligamål i PSG-tröjan och skytteligaledaren har nu gjort 26 mål i ligan.

Ett självmål, en straff inslagen av Cavani och ett skott med vänsterfoten från Zlatan Ibrahimovic efter en kontring fullbordade PSG-festen.

Paris-laget har varit fullständigt överlägset i ligaspelet den här säsongen. Lyon är det enda lag som lyckats besegra PSG, i övrigt har det hittills blivit 24 segrar och fem oavgjorda matcher. PSG har nu ointagliga 25 poängs marginal till ligatvåan Monaco.

Zlatan Ibrahimovic tog därmed sin 13:e ligatitel på 15 säsongers fotbollsspel i sex olika klubbar.

Vad som händer för hans egen del framöver, med eventuella klubbyten efter säsongen, är fortfarande höljt i dunkel.

- Varje seger har en speciell smak. Jag är väldigt lycklig över att få spela med alla dessa fantastiska spelare. Vi har under fyra år nästan vunnit allt. Jag vet inte hur länge det kommer att vara, men jag tar tillfället i akt. Jag vet inte vad mer jag kan säga, säger Ibrahimovic till Canal Plus.