POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

TV: Se Zlatans nya ursäkt: "Tror fransmännen förstår situationen"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic domarsågning väckte ramaskri i Frankrike. Nu går svensken ut via PSG:s hemsida för att be om ursäkt på nytt.
- Jag tror att fransmännen är intelligenta nog att förstå situationen, säger han.

Det var efter 3-2-förlusten mot Bordeaux som anfallaren tappade koncepten ordentligt. På väg ut mot omklädningsrummet deklarerade Ibrahimovic att han under sina 15 år som proffsspelare aldrig upplevt en så dålig domare, och att Frankrike som nation "inte förtjänar" ett lag som PSG. Något som fick många invånare i landet att bli både ledsna och rejält förbannade. Även på politisk nivå höjdes röster mot svensken, och såväl idrottsministern Patrick Kanner som flera andra avkrävde honom en ursäkt.

Något som också uppfylldes. Sent på söndagskvällen uttalade sig 33-åringen via PSG:s presstjänst och försäkrade att han uttalat sig i stundens hetta och att han inte varit ute efter att misskreditera Frankrike i dess helhet. Men vid det laget hade rättvisans kvarnar redan börjat mala och förbundet gått ut med att hans uttalanden ska bli föremål för en granskning när disciplinnämnden sammanträder under torsdagen.

Nu gör Zlatan Ibrahimovic en ny avbön, och den här gången handlar det om ett TV-framträdande.

- Till att börja med syftade jag inte på det franska folket. Jag var arg just i det där ögonblicket, men om någon tog mina ord personligt eller har misstolkat dem ber jag uppriktigt om ursäkt. Jag är en man av heder och står för vad jag gjort, säger han till PSG:s egen TV-kanal.

- Samtidigt tror jag att fransmännen är intelligenta nog att förstå den här situationen. Men för alla som tog illa upp ber jag om ursäkt igen. Det har jag inga problem med alls.

Ibrahimovic tillbakavisar också uppgifterna om att hans bitska kommentarer skulle vara ett tecken på att han inte trivs i Ligue 1, utan vill flytta vidare i karriären.

- Jag har fått ett fantastiskt välkomnande här. Jag är lycklig. Jag respekterar människor som respekterar mig. Varje dag i mitt äventyr i PSG har enbart varit positiva, jag ångrar ingenting och det kan ingenting ändra på. Därför vill jag inte att saker snedvrids. Det här handlade om fotboll. Jag vill inte prata om någonting annat eftersom fotbollen är viktigast för mig.

Se ursäkten i klippet ovanför - eller via den här länken, om du tittar i någon av våra appar.

Publicerad 2015-03-16 kl 18:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå