TV: Zlatan utbytt när PSG gick till ligacupsemi

Frankrike

Kvartsfinal i franska ligacupen mellan Bordeaux och PSG.

Efter fjorton raka cupbortamatcher fick Bordeaux äntligen spela hemma när de lottades mot PSG i tisdagskvällen ligacupskvartsfinal.

Trots att han var på Fifa-gala under måndagskvällen var Zlatan Ibrahimovic med i det PSG-lag som skulle försöka gå längre än vad de brukar göra i cupsammanhang. Parislaget har nämligen fem raka kvartsfinalfall de senaste två åren. Till förra säsongens CL-respass i kvartsfinalen har PSG två år i rad åkt ur i kvartsfinalen i båda franska cuperna.

Ibrahimovic hade en boll i mål efter ett mycket vackert volleyskott, men det dömdes bort för offside. Bara ett par minuter senare sköt den svenske landslagskaptenen en farlig frispark från 25 meter runt muren, men i stolpen. I halvtidsvilan byttes han sedan ut mot Edison Cavani.

Istället blev det Javier Pastore som ordnade avancemanget. Först gjorde han 1-0 själv innan han låg bakom Adrien Rabiots 2-1-mål några minuter från slutet. Målet var en skön revansch för Rabiot som slarvat innan Pokos Bordeauxkvittering. Blaise Matuidi ökade sedan på strax före slutsignalen.

Publicerad 2014-01-14 kl 22:51