POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
15v

Uppgifter: Detaljerna vid Mbappés övergång - ville få tillgång till privatjet bekostat

Foto: Bildbyrån.

Kylian Mbappé hade flera krav vid övergången till PSG.
Ett av dessa var att få tillgång till ett privatjet, skriver Der Spiegel

Uppgifter från Football Leaks har under de senaste dagarna lett till flera stora avslöjanden i fotbollsvärlden. 14 medier runt om i världen har tagit del av visselblåsarsajtens material och ett av dem är den tyska tidningen Der Spiegel, som i dag publicerade flera detaljer från förhandlingarna vid Kylian Mbappés övergång från Monaco till Paris Saint-Germain. 

Anfallsstjärnan uppgavs, vid tidpunkten för övergången, vara jagad av flera storklubbar i Europa, men valde i slutändan att skriva på för PSG. Enligt Der Speigel, som har tagit del av dokument av Football Leaks, från förhandlingarna, så var fransmannen även nära en övergång till Real Madrid, men valde ändå en flytt inom hemlandet. 

Mbappé skrev på ett kontrakt över fem år och blev, enligt tidningen, en av Frankrikes bäst betalda spelare. Han ställde samtidigt ett antal krav vid förhandlingarna, men fick inte igenom alla av klubben. 

Fransmannen ville bland annat ha 55 miljoner euro, drygt 570 miljoner kronor fördelat över fem år, men även 5 miljoner euro, drygt 52 miljoner kronor i sign-on-bonus, vilket är oklart om han fick igenom. Dessutom ville han ha en klausul i sitt avtal om att han ska bli bäst betald i laget om han tilldelas utmärkelsen Ballon d'Or, men fick förslaget nekat. 

Vidare ville även Mbappé få tillgång till att använda ett privatjet 50 timmar om året bekostat av klubben, men även en butler, en chaufför och en livvakt för 30 000 euro, drygt 310 000 kronor i månaden. Det senare förslaget fick han igenom. 

Ett annat förslag Mbappé ville få igenom var att hans familj skulle få kompensation om PSG skulle bli uteslutet från spel i Champions League, då det fanns en risk för det vid tidpunkten eftersom att klubben samma sommar värvade Neymar för en stor summa. 

Kylian Mbappé stod under sin första säsong i PSG-tröjan för 13 mål på 28 framträdanden i Ligue 1 och är den här säsongen noterad för elva mål på åtta matcher i ligan. 

Publicerad 2018-11-07 kl 14:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå