Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Uppgiven Ranieri: ”PSG vinner ligan”

Foto: Lionel Cironneau

Claudio Ranieri

Den nionde februari möts Monaco och PSG. Om allting går Monacos väg så kan de då vara serieledare, men Monacotränaren Claudio Ranieri verkar ha gett upp kampen om ligatiteln

Trots att det bara skiljer tre poäng mellan PSG och Monaco, och trots att PSG har Champions League att fokusera på, så är Ranieri säker på att huvudstadslaget försvarar sin ligatitel.

- PSG har ett mer erfaret och bättre lag. De kommer att vinna ligatiteln, men vi ska vara där och störa dem.

- Jag säger åt mina spelare att göra sitt bästa. Om PSG gör misstag så kommer vi vara redo att göra någonting åt det, men jag har alltid sagt att PSG är utomjordingar, de måste bli ligavinnare.

Ranieri berömde också lagarbetet efter vinsten mot Marseille (2-0), där Germain fick speltid på grund av Falcaos skada. Anfallaren Germain hade bara fått spela 170 minuter ligafotboll tidigare under säsongen, trots att han var Monacos bästa spelare under 2012/2013.

Nu gjorde Germain dessutom mål mot den klubben hans far en gång spelade för, men Ranieri är inte övertygad om att det räcker med den nuvarande anfallsuppsättningen. Detta trots att Germains anfallskollega Rivière sitter på ett av ligans bästa målsnitt, och trots att Monaco har vunnit samtliga fem matcher där Falcao har varit borta från spel. Ranieri vill helst ha en ny anfallare.

- Det är för tidigt att säga hur Falcaos skada kommer att påverka laget. Om det kommer att rekryteras en annan anfallare? Fråga presidenten. Jag har pratat med honom, och ni vet vad jag tycker (om en anfallsvärvning).

Bland alternativen nämns bland annat Hulk, Vučinić, och Chicharito. Monaco har för stunden sex spelare som Ranieri ser som anfallare i sitt diamantformation: Germain, Rivière, Ocampos, Ferreira Carrasco, Dirar, och Martial, stortalangen som igår skrev på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2019.

Publicerad 2014-01-28 kl 12:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons