Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Världens 17:e rikaste person kan köpa Olympique de Marseille

Frankrike

Olympique de Marseille vill ha en ny ägare, och har hittat en kandidat i Saudiarabien som ses som Mellanösterns rikaste person. 

Foto: Scanpix

På plats 17 på Bloombergs ranking över världens rikaste personer finns Al-Waleed bin Talal.

Han är nära släkt med kungahuset i Saudiarabien, en framgångsrik affärsman som gjort sig rik genom investeringar, och ska ha en förmögenhet på flera hundra miljarder kronor.

Han har, enligt L'Équipe, redan en stark relation till södra Frankrike, och ska nu se över möjligheterna att köpa Olympique de Marseille.

Den nuvarande ägaren Margarita Louis-Dreyfus tog över klubben när hennes man avled, och har varit öppen med att hon kan sälja klubben – men bara om helt rätt person dyker upp som köpare. Priset ska ligga på runt en miljard kronor.

ANNONS

Det är däremot oklart hur hett spåret är. Det ska primärt ha varit Olympique de Marseilles klubbpresident Vincent Labrune som tog upp spåret tidigare i år, och bland annat Financial Fair Play-reglerna ska ha kylt ned intresset för den annars sportintresserade Al-Waleed bin Talal.

Publicerad 2014-11-24 kl 18:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto