Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE

Zlatan: "Ligue 1 var inte i nivå med min talang"

Foto: scanpix

Klar för spel i Manchester United.
Efter äventyret i Frankrike skickar Zlatan Ibrahimovic en passning till sin gamla liga.
- Ligue 1 var inte i nivå med min talang, säger han till Sport & Style, en bilaga till L'Equipe Magazine.

Efter fyra säsonger i PSG bestämde sig Ibrahimovic för att testa ett nytt äventyr när kontraktet gick ut. Manchester United väntar, där han presenterades i går. 

Samtidigt publicerar L’Equipe en intervju med svensken som finns att läsa i dagens pappersupplaga av tidningen. Utvalda citat har spridits i franska medier, bland andra i AFP, i vilka Zlatan skickar en passning till sin gamla liga:

- När jag skrev på för PSG förväntade jag mig inte mycket. Ligue 1 var inte i nivå med min talang, inte heller med de klubbar jag spelat i tidigare. Det är den enkla sanningen. Så där fanns helt klart en risk för mig som fotbollsspelare, för mitt värde och för min image, säger Zlatan.

- Jag kom från Milan, och Milan är i mina ögon den största klubben i världen. Jag visste inte hur jag skulle reagera, hur jag skulle motivera mig att spela på arenor inför 2 000 åskådare när jag var van vid 90 000 på San Siro.    

Zlatan berättar i samma intervju att han i landet upplevde viss avundsjuka gentemot andra ligor och att han är stolt över att han "hjälpte Ligue 1 att bli mer ansedd". 

- Jag var symbolen för PSG de sista åren, säger han. 

Publicerad 2016-07-02 kl 06:52
FRANKRIKE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER