Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
HOLLAND

Gustafson om tunga tiden: "Tvivlar på oss själva"

Foto: TV4

Sju raka förluster, ett ras i ligatabellen och fans som visar sitt missnöje utanför hemmaarenan.
Ingenting går holländska Feyenoords väg just nu.
- Vi har inte samma självförtroende längre, säger Simon Gustafson till Fotbollskanalen.

Höstsäsongen var fullständigt briljant. Den bästa i klubben på närmare 20 år.
Men den 20 december började kollapsen. De visste det inte då, men 3-1-förlusten mot NEC Nijmegen skulle bli början på en mörk svit för Feyenoord.
Sju matcher, sju förluster. Och ett ras från andra till sjätteplats i ligatabellen.

- Den senaste tiden har varit lite turbulent, konstaterar Simon Gustafson lugnt över en telefonlina från Holland.

- Vad det beror på? Om vi bara hade vetat det... Nej, men det är jättesvårt att säga. Det är många saker som spelar in. Tillsammans måste vi försöka se vad vi gjorde under hösten som vi inte gör nu. Sedan är det mentalt också. Då rullade det på som tåget, nu går det emot. Vi börjar tvivla på oss själva. Vi har inte samma självförtroende längre.

21-årige Gustafson, som anlände från allsvenska Häcken under förra sommaren, har även personligen haft ett par tunga månader.

Det började med att han tilldelades en tre matcher lång avstängning i slutet av förra året efter att ha satt en armbåge i bröstet på en motståndare. Den har sedan följts upp av sjukdomar och ett par matcher på bänken.

- Jag är jättenöjd med första halvan av säsongen. Då var det väldigt kul att lira fotboll och jag kände att jag utvecklades på många olika sätt. Nu är vi inne i en tyngre period, men jag känner att jag lär mig mycket av det också. Det är coolt att se hur stort tryck det är på en sådan här klubb. Hur mycket engagemang det finns. Går det bra har du en jävla grupp bakom dig, men går det dåligt så gör fansen som efter 3-1-förlusten senast. Då stod de vid arenan när vi kom tillbaka med bussen och visade att resultatet inte var okej.

Under söndagseftermiddagen tar Feyenoord emot Roda på hemmaplan. De gör det med ett nytt ansikte i ledarstaben.

Tidigare i veckan klev Dick Advocaat, tidigare bland annat förbundskapten för Holland, in för att stötta tränaren Giovanni van Bronckhorst.

- Han gjorde sin första träning med oss i onsdags och det känns bra, säger Simon Gustafson.

Bryter ni den negativa trenden mot Roda?
- Jag hoppas det. Och man kan aldrig sluta kämpa, aldrig lägga sig platt på magen. Det är bara jobba på tillsammans. Vi vet att vi har potential. Det visade vi i höstas.

- Och vi har bara ett par poäng upp till tredjeplatsen. Det säger en del om vår höst. Sedan är vi i semifinal i cupen också. Trots vår dåliga form kan det här fortfarande bli ett bra år.

Publicerad 2016-02-21 kl 11:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons