Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Isak berättar om känslosamma resan till Eritrea: "Kärleken jag fick var otroligt härlig"

Sverige (herr)

Alexander Isaks föräldrar är från Eritrea och i somras besökte han landet.
För Voetbal International berättar han nu om resan dit och hur han känner att han representerar även Eritrea.
- Veckan där gav mig en känsla som jag aldrig hade känt tidigare, säger 19-åringen.

0:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Isak var nära att näta mot Rumänien i spelaren ovan.

Han är född och uppvuxen i Solna. Men med föräldrar från Eritrea har Alexander Isak även band till ett annat land än Sverige. Nederländska Voetbal International har nu porträtterat 19-åringen, som i en intervju berättar om känslorna kring Eritrea.

Voetbal International skriver till exempel om hur man ställt frågor till Isak om jämförelserna som görs mellan honom och Zlatan Ibrahimovic, och att forwarden trots att han ser upp till Zlatan inte haft LA Galaxy-stjärnan som sin stora förebild och idol under karriären. Istället är det en annan spelare med eritreanska rötter som är Isaks verkliga hjälte: Henok Goitom, hans tidigare lagkamrat i AIK.

ANNONS

Isak beskriver hur Goitom hjälpt honom något "enormt" och han berättar även om den resa han gjorde till Eritrea förra sommaren. Då besökte han landet för första gången, enligt Voetbal International.

- Det var en kort resa, jag var bara där en vecka, men det var underbart. Jag besökte en fotbollsskola och kickade boll med barnen där. När jag såg hur lyckliga de barnen var för en stund... den kärleken jag fick var så otroligt härlig. Eritrea är inget rikt land och många har det kämpigt. Så jag är väldigt glad över att jag kunde bidra lite till deras lycka, säger Isak.

På Instagram publicerade Isak en bild från sitt besök i huvudstaden Asmara, när han träffade barnen som han spelade fotboll med. Till den skrev forwarden:

"Glad över att ha träffat Eritreas framtid. Så talangfulla och ödmjuka. Att se dem le är något speciellt".

ANNONS

Isak säger sig inte veta särskilt mycket om Eritrea. Han saknar insyn kring det politiska läget och bristen på mänskliga rättigheter i landet.

Resan dit var dock speciell för honom. För Voetbal International berättar han hur alla kände igen honom och visste vem han var. Nu nämns han också bland de riktigt stora idrottsstjärnorna som har koppling till Eritrea.

- Det känns speciellt. När det gäller fotboll är det jag och Goitom som är de mest kända eritreanerna. Visst, jag är svensk men det känns fantastiskt att också kunna representera mina föräldrars land. Veckan i Eritrea gav mig en känsla som jag aldrig hade känt tidigare, säger Isak.

Han känner sig tacksam över att ha fått uppleva det han gjorde i Eritrea.

- Ett leende är värt så mycket mer än materiella ting, och att jag kan bidra med det är obetalbart.

ANNONS
Publicerad 2019-03-28 kl 14:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto