Isaks målsuccé fortsätter - tvåmålsskytt och hjälte i Willems seger

Eredivisie

Alexander Isak är just nu i målform i Holland.
I kväll blev han tvåmålsskytt i Willems nya seger.
- Jag måste bara fortsätta jobba och inte vara nöjd med detta, säger Isak till Fox Sports.

Alexander Isak har under senaste veckorna hittat målformen igen för Willem II i Holland. Förra helgen stod han för ett mål och en assist mot Heerenveen och innan dess blev det ett mål och en fullträff i straffavgörandet mot AZ Alkmaar i holländska cupen. I kväll var det dags igen, men den här gången mot Nabil Bahouis De Graafschap i ligan.

Isak blev redan i den 13:e minuten målskytt, då han blev skjuten i magen av en lagkamrat framför mål och sedan fick se bollen gå i nät. Svensken var i misstänkt offside-position och målet blev granskat av VAR, men till slut än dock godkänt.

- Jag tänkte inte på offside. Bollen kom lite på min hand, men jag tycker att jag höll mina händer nära kroppen, så jag tycker oavsett att det borde ha blivit mål, säger Isak till Fox Sports.

- Det var tur, allt med det målet var tur, så jag tänkte inte på offside eller något annat. Jag hoppades bara på att det skulle vara mål, fortsätter han.

Nio minuter senare höll sig svensken framme igen, den här gången efter en lite för lös hemåtnick av en motståndare som Isak tog vara på och rullade bollen i mål till 2-0. Det gav Willem II en bra start på matchen.

För sedan svängde matchen vidare. Bart Straalman reducerade i första halvlek till 2-1 för De Graafschap och i andra halvlek utökade Fernando Lewis till 3-1 för Willem II. Isak och hans lagkamrater fortsatte att trycka på framåt, men fick i den 71:e minuten ett nytt bakslag, då De Graafschap blev tilldelat straff och reducerade igen till 3-2.

I slutändan vann Willem II matchen och Isak gick segrande ur striden mot Bahoui i Eredivisie. Båda svenskarna spelade hela matchen och numera är Willem placerat på elfteplats, medan De Graafschaap är fortsatt nästjumbo i ligatabellen.

- Det hade inte behövt bli så spännande som det blev. Vi hade många chanser, men jag tycker att det är bra att vi skapade chanser och vi måste bli mer fokuserade i den sista delen, men det är något vi kan jobba med, säger Isak.

Alexander Isak är den här säsongen noterad för fem mål i Holland, fyra i ligan och ett i den holländska cupen. Kvällens två mål innebär att han nu gjort fem mål på de fem senaste matcherna.

- Jag måste bara fortsätta jobba och inte vara nöjd med detta. Allt handlar om de kommande matcherna, säger anfallaren.