Tung startdebut för Isak i Eredivisie - föll hemma mot bottenlag

Eredivisie

Alexander Isak gjorde sin första start för Willem II.
Då föll laget hemma mot bottenlaget Groningen med 2-1, och svensken missade en gyllene kvitteringschans på stopptid.

Alexander Isak lånades i januari ut från Borussia Dortmund till Willem II i den holländska ligan. Senast, i 1-0-segern mot Utrecht, debuterade 19-åringen med ett inhopp på en halvtimme. Under lördagen fick svensken också göra startdebut, när laget ställdes mot bottenlaget Groningen på hemmaplan. Det skulle bli en tung match för Isak och Willem II.

En knapp kvart in i matchen skapade Isak ett fint läge när han utmanade försvaret och sköt ett rappt skott, som målvakten dock kunde rädda.

Groningen gjorde sedan både 1-0 och 2-0 inom loppet av ett par minuter. Först genom Django Warmerdam i den 35:e minuten och sedan genom Kaj Sierhuis två minuter senare.

I halvtid riktades spridda burop mot hemmalaget. Tio minuter in i andra kom reduceringen för Willem II. Det var greken Marious Vrousai som satte ett snyggt avslut i det bortre hörnet. Hemmalaget satte upp ett stort tryck och skapade en rad chanser, men utan att få någon utdelning. På tilläggstid fick Alexander Isak ett kanonläge att ge Willem II en poäng, men svenskens avslut från nära håll räddades av målvakten.

Groningen vann matchen med 2-1 och tar viktiga poäng i botten. Willem II är nia i Eredivisie.