Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ghoddos visar stöd till protesterna i Iran: "Dessa modiga människor förtjänar det bästa livet"

Iran

Flera fotbollsstjärnor har visat sitt stöd för protesterna i Iran.
Nu sluter även Saman Ghoddos upp.
"De vill bara ha sina mänskliga rättigheter", skriver förre ÖFK-spelaren på Instagram.

Foto: Bildbyrån/TT

Saman Ghoddos.

Oklara omständigheter kring Mahsa Aminis död har lett till starka reaktioner, framförallt i Iran. Amini greps den 13 september för att inte ha burit sin slöja på ett korrekt sätt och sedan dess har omfattande protester ägt brutit ut i landet. Iranska säkerhetsstyrkor har svarat med att skjuta mot demonstranter och gripa människor genom att använda tårgas.

Flera idrottsstjärnor har uttryckt sitt stöd för protesterna. Bland annat har Sardar Azmoun, som till vardags spelar i tyska storklubben Bayer Leverkusen, publicerat ett inlägg via sina sociala medier där han fördömer regimens sätt att bemöta protesterna, som skördat flera dödsoffer. Inlägget blev dock raderat.

ANNONS

Även Irans landslag har markerat och tagit avstånd från regimen. Inför en träningslandskamp mot Senegal tidigare i veckan var de iranska spelarna iklädda svarta jackor under nationalsången. Detta för att täcka över matchkläderna och landets emblem.

Nu väljer även Saman Ghoddos, tidigare i Östersunds FK och numera i Brentford, att uttrycka sitt stöd till protesterna.

"Som en iranier som inte är uppväxt i Iran är jag glad och överraskad av modet hos kvinnorna från mitt land. Dessa snälla och modiga människor förtjänar det bästa livet. Och att ha rätt till alla sociala tjänster i den moderna världen", skriver Ghoddos på Instagram och fortsätter:

"I tider av protest har polisen ett ansvar att skydda dem, särskilt kvinnor och barn, och sätta dem under deras skydd. Dessa människor har inte begått något dåligt. De vill bara ha sina mänskliga rättigheter och se det hända. Länge live mitt kära Iran och dess fantastiska människor".

ANNONS

Saman Ghoddos har gjort 33 landskamper för Iran.

Publicerad 2022-09-29 kl 22:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto