Asllani sköt Milan vidare i cupen - Fiorentina utslaget

Italien

Kosovare Asllani klev fram från straffpunkten.
Då satte hon bollen säkert och Milan kunde ta sig vidare i Coppa Italia.

Inför onsdagens returmöte med Fiorentina hade Milan med sig en 1-0 ledning efter att Martina Piemonte gjort matchens enda mål i det första mötet.

Och den skulle man också behålla genom 90 minuter när man tog emot Fiorentina. I den 35:e minuten fick man en straff som Kosovare Asllani tog – och svenskan var stensäker från elva meter när hon säkrade en tvåmålsledning.

Fiorentina kämpade sig tillbaka i matchen och då hamnade en annan svensk i fokus. Pauline Hammarlund som i vinterfönstret lämnade BK Häcken för Fiorentina drog till och reducerade.

Men det räckte inte riktigt hela vägen för ”La Viola” och Milan kunde hålla undan när man avancerade till semifinal.

Publicerad 2023-02-08 kl 14:58