Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Bakslag för Milan - riskerar straff av Uefa

Foto: Bildbyrån.

Milan gjorde ett försök att komma överens med Uefa.
Men misslyckades.
Nu kan man komma att straffas av Uefa, rapporterar AP.

Milan, under sina nya kinesiska ägare Li Yonghong, har värvat friskt under året. För att finansiera sina dyra spelarköp, som landade på över 200 miljoner euro (över två miljarder svenska kronor) har klubben bland annat tagit ett lån på 300 miljoner euro hos den amerikanska hedgefonden Elliott.

På grund av klubbens ekonomiska situation riskerar man påföljder för att ha brutit mot det finansiella regelverket Fiancial Fair Play. För att undgå bestraffning gjorde Milan ett försök med en så kallad ”voluntary agreement”, frivillig överenskommelse. Där försökte man visa upp en den ekonomiska plan man för att lösa ut skulderna i framtiden - och därmed få stopp på den pågående granskningen av klubben.

Men det sa Uefa nej till, det skriver man i dag på sin hemsida.

”Framför allt har rådet tagit hänsyn till att det fortsatt finns oklarheter kring lånen som ska betalas tillbaka i oktober 2018 samt kring de finansiella garantierna som lämnats av majoritetsägaren. AC Milan kommer fortsatt att vara föremål för pågående granskning och situationen kommer att utvärderas igen under de första månaderna av 2018.”, lyder en del av uttalandet.

Enligt nyhetsbyrån AP kan Milan straffas med olika former av begränsningar vad gäller transfersummor, spelarlöner och truppstorlekar i Uefas tävlingar.

Vd:n Marco Fassone:

- Uefa har inte gett oss möjligheten att betala böter, men de kommer att föreslå en rimlig uppgörelse, med sanktioner som jag inte räknar med kommer att vara allt för hårda. De kommer förmodligen att ålägga oss med sportsliga restriktioner vad gäller antalet spelare som kan tas ut i Europacuper och eventuellt på löner, säger han på klubbens hemsida, enligt Football-Italia.com.

Uefa utreder även Paris Saint-Germain efter den franska klubbens köp av Neymar och Kylian Mbappé.

Publicerad 2017-12-15 kl 23:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons