Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Conte kan stängas av i 15 månader - vägrar ny uppgörelse

Foto: Scanpix

Antonio Conte nobbar en ny uppgörelse. Den avstängningshotade tränaren anser sig vara oskyldig till anklagelserna.

Antonio Conte anklagas för att ha känt till planer på att göra upp matcher, utan att rapportera om det. Conte är en av många fotbollsaktörer som står anklagade i den stora "rättegång" som det italienska fotbollsförbundets disciplinkommitté håller.

På onsdagen nobbade förbundets domare den uppgörelse som Conte kommit överens om med åklagaren. Uppgörelsen skulle innebära att Conte går med på en avstängning på tre månader och en bötessumma på 200 000 euro.

En ny uppgörelse var på gång, men under torsdageftermiddagen offentliggjordes det att det inte blir av.

Conte, som säger sig vara helt oskyldig, vill bli helt rentvådd. Men om han döms riskerar han att stängas av i femton månader. Det yrkar nämligen förbundets åklagare Stefano Palazzi på.

De matcher som rättegången gäller spelades när Conte var tränare för Siena. Men Juventus vill så klart inte bli av med sin guldtränare i femton månader. Juvepresidenten Andrea Agnelli attackerar på klubbens hemsida det italienska förbundet i ett öppet brev.

- Vi har insett att FIGC (det italienska fotbollsförbundet) och dess rättssystem fortsätter att verka utanför logikens och rättvisans gränser, skriver Agnelli bland annat.

Publicerad 2012-08-02 kl 16:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons