Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter missarna - domarna i Milan-Roma uppges stängas av i minst två omgångar

Serie A

Piero Giacomelli och Luigi Nasca som dömde Milan-Roma stängs av i minst två omgångar.
Det efter domarteamets grova missar i matchen.
Det uppger italienska Sport Mediaset.

3:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Romas straffsituation och mål i spelaren ovan.

Piero Giacomelli och Luigi Nasca, som var huvuddomare respektive VAR-domare i måndagens Serie A-match mellan Milan och Roma på San Siro, stängs av i minst två omgångar. Det uppger italienska Sport Mediaset efter att de två domarna stod för två grövre misstag under matchen.

Den första av de två aktuella missarna ägde rum i den 69:e minuten när huvuddomare Giacomelli dömde straff till Roma - efter att Milans Ismael Bennacer blivit stämplad av Romas Pedro i eget straffområde. Då Pedro föll i samband med situationen dömde Giacomelli straff till Roma, trots att det var Milans spelare som blev stämplad. På straffen satte fransmannen Jordan Veretout kvitteringen till 2-2.

ANNONS

Bara tio minuter senare var domarteamet återigen i fokus på grund av ett misstag. Denna gång var det Milans Hakan Calhanoglu som fick straff efter att ha fallit enkelt i Romas straffområde. Ytterligare en situation där straffen var högst omdiskuterad, som resulterade i att Zlatan Ibrahimovic kunde sätta 3-2-målet för Milan.

Anledningen till varför VAR-domaren Luigi Nasca straffas är att han inte tog beslut om att Giacomelli skulle granska situationerna. Huvuddomaren får bara granska situationen via VAR om VAR-domaren ber honom att göra det, det är ingenting Giacomelli hade befogenhet att göra på eget initiativ.

Den italienske domarbasen Nicola Rizzoli var inte imponerad av de två domarnas insatser på San Siro, och enligt Sport Mediaset har han nu tagit beslutet om att stänga av Giacomelli och Nasca i minst två omgångar.

ANNONS
Publicerad 2020-10-27 kl 17:03
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto