TV: Ibrahimovic tvåmålsskytt i stormötet - men Roma kvitterade sent

Serie A

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma.
Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Se Ibrahimovics andra mål i spelaren ovan.

Milan tog under måndagskvällen emot Roma i ett stormöte i Serie A. Då spelade Zlatan Ibrahimovic åter från start efter två mål i senaste ligamötet med Inter i Milanoderbyt, och visade även den här kvällen fin målform.

För redan i den andra minuten mötte Ibrahimovic ett inspel i straffområdet på bästa möjliga vis genom att peta in bollen i mål till 1-0 och ledning. Därmed fick den 39-årige svensken fira sitt femte ligamål på tre ligamatcher den här säsongen.

Roma var dock inte ofarligt och kvitterade lite senare till 1-1 genom stjärnanfallaren Edin Dzeko. Anfallaren nådde högst på en hörna, då Milan-målvakten Ciprian Tătărușanu misslyckades med att boxa undan bollen. Tătărușanu ersatte i den här matchen förstemålvakten Gianluigi Donnarumma, som testat positivt för coronaviruset.

Därefter var Milan nära att gå upp i ledning igen. Simon Kjaer nickade bollen mot mål efter en hörna, men prickade stolpen till 1-1 i paus. I andra halvan av matchen fick i stället Milan fira igen. Rafael Leão, som även spelade fram Ibrahimovic till 1-0, hittade in med ett inspel i straffområdet till Alexis Saelemaekers, som satte bollen i mål till 2-1.

Sedan svängde matchen vidare.

Först kvitterade Roma till 2-2 från straffpunkten genom Jordan Veretout, och därefter blev Ibrahimovic målskytt igen. Svensken klev, strax efter Romas kvittering, fram till elvametersmarkeringen och sköt 3-2. Trots det blev inte det segermålet. Marash Kumbulla kvitterade nämligen i den 84:e minuten efter en hörna till 3-3, vilket blev slutresultatet.

Milan toppar dock fortsatt Serie A med 13 poäng efter fem matcher i ligan. Roma är på niondeplats med åtta poäng efter fem matcher i ligaspelet. Ibrahimovic leder i sin tur nu skytteligan i Serie A efter sex mål på tre ligamatcher.

Milan: Tatarusanu - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Hernández - Kessié, Bennacer - Saelemaekers, Calhanoglu, Leão - Ibrahimovic.

Roma: Mirante - Ibañez, Mancini, Kumbulla - Karsdorp, Veretout, Pellegrini, Spinazzola - Pedro, Michtarjan - Dzeko.