Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hien avslöjar Bosses fint: "Sa han det?"

Allsvenskan

SOLNA. Isak Hien ringde upp Bosse Andersson direkt efter att ha vunnit Europa League.
Eller hur var det nu?
- Sa Bosse att jag ringde honom? Det var en bra twist, säger Hien och garvar.

1:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/Skärmdump.

Se ett klipp från presskonferensen.

Isak Hien vann Europa League med Atalanta. Sedan hade han ett FaceTime-samtal med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson - direkt inifrån omklädningsrummet.

Ett fint ögonblick för Andersson, som var den som värvade Hien från Vasalund inför säsongen 2021.

- Det är klart att jag blir glad över det. Jag vet vilken stolthet hela familjen känt. Både Djurgården och jag har varit väldigt viktiga för Isak och familjen, säger sportchefen.

- Han spelade i vårt U21-lag för 24 månader sedan och nu höjer han Europa League-bucklan. Dessutom är han en av stöttepelarna. Det är en otroligt ball resa. 

Djurgården-bossen fortsätter:

Annons

- Det gjorde de som var på Sturehof (restaurang på Stureplan i centrala Stockholm) glada att Isak Hien ringde direkt från omklädningsrummet.

Du satt på Sturehof?
- Ja, hahaha. Det är klart. Och det värmde enormt. Det var många som reagerade och tyckte det var kul. 

Andersson menar att kontakten med spelare och att få vara en del av deras resor mot stora framgångar är en central del i varför han gillar jobbet som sportchef.

- Att se människor utvecklas, och att det finns bra och dåliga dagar, är den största belöningen som man kan få. Den uppskattningen. Att han just där och då tänkte att han skulle slå mig en signal, med lagkompisarna i Atalanta. Det är roligt.

Vad sa han?
- Det var lite stojigt både i omklädningsrummet och på Sturehof, svarar Andersson och tjuter av skratt. 

- Men det berörde hur som helst.

Annons

Hien publicerade en bild på Instagram från sitt samtal med Bosse Andersson efter finalen. Den 25-årige mittbacken skrev också: "Chefen".

Nu berättar landslagsspelaren om samtalet, med ett stort leende på läpparna.

- Sa han att jag ringde honom?

Ja, jag tolkade det så i alla fall.
- Det var en bra twist, svarar Hien och fortsätter med glimt i ögat:

- Jag älskar Bosse så pass mycket att det var den första jag ville ringa. 

Hur var samtalet?
- Det var kul. Jag kom in i omklädningsrummet och han var den första som ringde så det var kul att få snacka med honom lite. Men han var någonstans så jag hörde inte så mycket. Men det var kul att se hans ansikte i alla fall, säger Hien.

Om firandet efter att titeln bärgats säger landslagsmittbacken:

- Det var fantastiskt. Det började redan i Dublin direkt efter matchen. Då var det mest familj, vänner och anhöriga som var på plats. Det var riktigt kul.

Annons

- Sen körde vi paradbuss genom Bergamo. Det var många människor, jag tror det var 60-70 000 där. Det var en stor grej för hela staden. Det är en trofé de väntat på länge. Det var jättekul att vinna den titeln och fira den med supportrarna. Det var en stor upplevelse.

Hien beskriver att första säsongen i Atalanta, som slutade fyra i Serie A och ska spela Champions League-fotboll nästa säsong, gett honom "extremt mycket" när det kommer till självförtroende.

- Det svänger snabbt i fotboll och man går alltid igenom perioder när man kritiseras och har det mer tufft än vanligtvis. Jag tror det är något som stärkt mig som spelare. Efter varje flytt har jag haft en tuff period och det här var nog min bästa flytt hittills. Det gick snabbt att komma in i laget. De matcherna jag fått spela har jag visat att jag hör hemma på den nivån. 

Annons
Publicerad 2024-06-07 kl 16:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto