POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Hundratals svenskar jagar derbybiljetter

Svartabörsen gör stora pengar på biljetter till Milanoderbyt. Hundratals Svenskar finns i Milano och jagar plåtar utanför San siro.

- Vi köpte biljetter i Sverige, men de gäller inte längre. Nu erbjuds vi för 150 euro, säger två svenskar.

Svenska fans jagar derbybiljetter. Tusentals Milansupporters från Sverige hade köpt biljetter från agenturer som inte gäller. Några timmar innan avspark kämpar de för att hitta en lösning.

. Vi hade betalat 2500 kronor för biljetter som vi fått i present från våra flickvänner. Men nu vet vi inte vad vi ska göra, säger Markus och Peter från Stockholm.

Milano är fullt av Svenskar som jagar efter en biljett. De officiella agenturerna pekar på sina datorskärmar. Där blinkar nollorna med gröna siffror. Allt är slutsålt.

- Våra tjejer köpte sina biljetter genom en agent. Vi fick tillbaka pengarna, men det känns lite konstigt att åka hit utan att se matchen, säger grabbarna.

Milan har tagit till de tunga artilleriet mot de illegala biljettförsäljarna. Inför derbyt mot Inter så måste man ha en plåt som klubben accepterat. Det funkar inte med agenternas styckade årskort.

Utanför San Siro så trängdes svartabörshajarna på fredagen. Massor med försäljare erbjöd fotbollshungriga Svenskar biljetter.

- Jag kan fixa en plåt på tredje ringen för 150 euro. Eller en på den andra för i alla fall 200 euro, säger en illegal biljettförsäljare.

Men det krävs att biljettinnehavaren har en legitimation. För de som köper svartabörsbiljetter så måste man ändra namnet.

- Det går att ordna på något sätt. Huvudsaken är att man fixar biljetten. Dessutom kan de intre kontrollera alla som ska på matchen, säger försäljaren.

Andreas Jemn

Publicerad 2011-04-02 kl 09:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå