Ibrahimovic inbytt sent när Milan tog tung seger

Han gjorde det enda målet i segern över Cagliari.

4:00

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic, som nyligen kommit tillbaka från skada, inledde återigen på bänken när Milan gästade Cagliari. Det är i stället Olivier Giroud som startar på topp för gästerna.

Den första halvleken blev en ganska lugn föreställning, utan särskilt många vassa lägen. Giroud hade en chans som han inte lyckades förvalta och Brahim Diaz hade ett skott strax utanför mål.

Men efter pausen kom till slut ett ledningsmål för Milan. Bollen spelades in från högerkanten och Giroud som stod felvänd stötte bollen bakåt. Ismael Bennacer fick den till sig och med ett distinkt avslut på volley satte han 1-0 för bortalaget.

Milan följde sedan upp ledningsmålet med flera chanser, som spelarna inte fick utdelning på. När klockan var inne i minut 87 byttes Ibrahimovic in, till ljudet av burop från publiken. Det kan misstänkas bero på att svensken flera gånger visat fin målform just inför Cagliaris hemmapublik.

I den 91:a minuten fick Cagliari en chans på kvittering, i en stökig situation vid Milans mål. Men en liggande Bennacer stoppade ett avslut och till slut fick Mike Maignan kontroll på bollen. Cagliari kom inte till fler lägen innan slutsignalen och Milan fick med sig tre tunga poäng.

Det innebär att de nu leder ligan med 66 poäng, framför Napoli på 63.

Efter slutsignalen blev det irriterat på plan. Milans Fikayo Tomori gestikulerade mot sina öron, som att irritationen kom från något som sagts, och Ibrahimovic syntes argumentera med motståndarna.

Cagliari: Cragno - Goldaniga, Lovato, Altare - Bellanova, Marin, Grassi, Dalbert, Lykogiannis - Pavoletti, Pedro

Milan: Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez - Bennacer, Kessie - Messias, Diaz, Leao - Giroud

Publicerad 2022-03-19 kl 22:07