Inter vann stormöte - befäste serieledningen

Serie A

Lautaro Martinez och Marcus Thuram glänste igen.
Martinez nätade - och hedrade dödsoffren i sin hemstad Bahia Blanca - i segern mot Lazio.
"Kraft åt Bahia Blanca", stod det på en t-shirt, som argentinaren visade upp efter sitt mål.

3:03

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Inter har imponerat under den här säsongen, och stod under söndagen åter för en fin prestation mot Lazio på bortaplan i Serie A.

Milano-klubben behövde 40 minuter på sig för att ta ledningen genom skyttekungen Lautaro Martinez, som ordnade 1-0 och sedan firade med att hedra dödsoffren i den argentinska staden Bahia Blanca. Martinez är från just Bahia Blanca, som under lördagskvällen drabbades av en tragedi, då en kraftig storm slog till mot staden och ledde till att taket på ett idrottscenter rasade, vilket gjorde att minst 13 personer dog.

I andra halvlek var det dags igen för Inter, men då var det Martinez anfallskollega Marcus Thuram som stängde matchen till 2-0. Fransmannens möjlighet dök upp efter att Lazio-mittbacken Mario Gila gått bort sig vid mittplan, något som störde TV4 Play-experten Marcelo Fernandez.

- Det här målet kom till efter ett fegt, fegt försvarsspel av Mario Gila en bit in på egen planhalva, då han klev upp i rygg. Han tog inte duellen, och då blir det sådana här situationer, sa Fernandez i sändningen.

I slutskedet blev läget än värre för Lazio, då Manuel Lazzarri fick rött kort för en förolämpning mot domaren - efter att inte ha fått med sig en frispark på offensiv planhalva. Därmed fick Rom-laget avsluta med tio spelare på planen och förlorade matchen.

Efteråt är Martinez känslosam kring tragedin i Bahia Blanca.

Jag gick och la mig sent i går kväll, då min hemstad kämpade mot stormen, säger Martinez till DAZN och fortsätter:

Jag var tvungen att hålla kontakt med min familj. Jag var orolig, och jag hoppas att saker och ting kan återgå till det normala så snart som möjligt.

Inter toppar tabellen med fyra poäng ner till tvåan Juventus i Serie A.