TV: Ronaldo tvåmålsskytt - sänkte Kulusevskis Parma

Cristiano Ronaldo överglänste Dejan Kulusevski i Turin.
Portugisen gjorde dubbla mål i Juventus 2-1-seger mot Parma.
- Det var viktigt att vi vann, säger portugisen till Sky Sport Italia.

Se 2-1-målet i spelaren ovan.

Svenske landslagsmannen Dejan Kulusevski, som inför den här säsongen blev utlånad från Atalanta till Parma, skrev i vintras på för Juventus, men blev fortsatt utlånad till Parma och ställdes under söndagen inför ett speciellt möte med Juventus i Turin. Samtidigt fick han hjälp av landsmannen Riccardo Gagliolo i Parmas backlinje som bland annat fick tampas med Cristiano Ronaldo som var en del av hemmalagets startelva.

Då såg Ronaldo i mitten av första halvlek till att snurra upp Gagliolo i offensivt straffområde. Portugisen vred och vände framför svensken och kom till slut till ett avslutsläge, där det dock "bara" blev ett skott utanför mål.

- Han höll på att tappa balansen, svensken, sa C Mores expert Matias Concha i sändningen.

Juventus förde spelet i matchen och hade ytterligare ett par avslut, men inget som var speciellt nära ett ledningsmål. Det var i stället först strax före halvtid som Ronaldo fick utdelning med ett avslut via Matteo Darmian i mål till 1-0 i halvtid.

Juventus inledde även andra halvan av matchen starkt, då Danilo, som i första halvlek ersatte en skadad Alex Sandro, prickade ena stolpen. Därmed kom Parmas och danskens Andreas Cornelius kvittering, lite senare, oväntat. Cornelius nådde högst på hörna och fick fira 1-1, men några minuter senare var laget i underläge igen.

Ronaldo blev bara tre minuter senare framspelad av Paulo Dybala i straffområdet och tryckte in 2-1, 16:e målet för säsongen i Serie A. Därmed blev också portugisen förste Juventus-spelare att göra 16 mål på de 20 första matcherna av säsongen sedan Omar Sivori 1960, meddelade Turin-klubben på sitt Twitter-konto.

Kulusevski skapade inte särskilt mycket framåt under matchen, men serverade i slutminuterna Mattia Sprocati ett fint läge i straffområdet. Sprocati hade däremot ingen lycka, då han i stället sköt på täckande spelare och Juventus vann därmed matchen.

- Det var viktigt att vi vann. Vi visste att Inter kryssade och att Lazio vann, så det var viktigt att öka avståndet. Det var tufft. Parma är väldigt organiserat och svåra att slå, men vi kämpade och vann till slut, säger Ronaldo till Sky Sport Italia.

Juventus toppar fortsatt Serie A och nu med fyra poäng ner till tvåan Inter. Parma är placerat på sjundeplats i ligan på samma poäng som Zlatan Ibrahimovics Milan på åttondeplats.

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro - Rabiot, Pjanic, Matuidi - Dybala, Ronaldo.

Parma: Sepe - Darmian, Iacoponi, Alves, Gagliolo - Kucka, Hernani, Scozzarella - Kulusevski, Inglese, Kurtic.