Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya uppgifter om anklagelserna mot Ronaldo - advokater manipulerade förhörsdokument

Serie A

Cristiano Ronaldo nekar till anklagelser om våldäkt - och hans advokater kallar förhörsdokument med stjärnan för "påhitt". 
Nu uppger Der Spiegel att det var Ronaldos advokatteam som manipulerade förhöret för att skydda stjärnan. 

Foto: Bildbyrån.

Cristiano Ronaldo anklagas sedan en tid tillbaka för våldtäkt. Amerikanskan Kathryn Mayorga trädde tidigare i höst fram och hävdade att Juventus-stjärnan förgrep sig på henne i Las Vegas sommaren 2009, och att hon sedan betalades 375 000 dollar för att hålla tyst. Därefter bekräftade polisen i Las Vegas att man har öppnat en utredning i fallet igen, som ännu är igång, även om det varit tyst om det senaste tiden. 

Ronaldo har hela tiden nekat till anklagelserna, samtidigt som hans advokat Peter Christiansen hävdar att, ett förhörsdokument från ett förhör mellan Ronaldo och en advokat efter den påstådda våldtäkten, är fabricerat. Der Spiegel stödjer sig på just det dokumentet, där det bland annat framgår att Ronaldo sa att kvinnan sa "nej" och "stopp" flera gånger under tiden som det påstådda övergreppet ägde rum i Las Vegas. 

Annons

Nyligen uttalade sig även Ronaldos nya försvar i Las Vegas om att förhörsdokumentet, som Der Spiegel hänvisar till, är stulet av hackare och att hackarna har fabricerat dokumentet. Däremot har advokaterna inte lagt fram några bevis för det. 

Nu kommer Der Spiegel med nya uppgifter, utifrån visselblåsarsajten Football Leaks material, om förhörsdokumentet för att motbevisa advokaterna om att det är ett trovärdigt dokument. Tidningen skriver precis, som tidigare i höst, att Ronaldo blev förhörd efter det påstådda övergreppet och bland annat sa att kvinnan sa "stopp" och "nej" flera gånger.

Därefter blev det dokumentet manipulerat. 

Ronaldo hade då, liksom nu, ett stort advokatteam runt sig, vilka hjälptes åt med att genomföra förhör med stjärnan, men även med hans svåger och kusin, som också var med under Ronaldos vistelse i Las Vegas den sommaren. 

Annons

I september samma år var alla förhör klara. Advokaten Paulo Rendeiro sammanställde dessa på portugisiska och skickade vidare förhörsdokumentet till kollegorna Osorio de Castro och Francisco Cortez, som hade i uppdrag att översätta förhören till engelska.

De Castro och Cortez kommunicerade därefter via mejl om vem som skulle översätta dokumenten, samtidigt som Rendeiro svarade att han bland annat behövde hjälp med att översätta orden "bola de cuspo" och toca-me ao bicho", vilket är en översättning till "saliv" och "hon rörde min penis". 

Tre månader senare var översättningen klar. Den 24 december 2009, så skickade De Castro vidare en översättning av förhörsdokumentet till kollegan Jay Lavely i Los Angeles, men då skiljde sig betydande delar åt mellan det första förhöret med Ronaldo på portugisiska och översättningen av förhöret på engelska. 

Annons

Ett av svaren som skiljer sig åt är på en fråga om Mayorga höjde rösten eller skrek under samlaget. I den första versionen på portugisiska sa Ronaldo: "Hon sa nej och stopp flera gånger", medan han i andra versionen nekar till att hon höjde rösten. 

Ett annat exempel på att dokumenten skiljer sig åt är att Ronaldo i den portugisiska översättningen av förhöret sa så här på en fråga om vad som sades mellan Ronaldo och Mayorga kring att ha samlag:

"Hon sa att det inte var rätt att ha samlag eftersom att de just möttes. Men trots det, så rörde hon min penis", säger han. 

Medan han i den engelska versionen enbart sa:

"Hon rörde min penis". 

Der Spiegel spekulerar vidare i varför Ronaldo skulle berätta för sina advokater att Mayorga sa "nej" och "stopp" under samlaget, då det i rätten skulle vara till skada för honom. Tidningen menar däremot att det möjligen var en strategi av advokaterna för att få en bild av exakt vad som hände och därmed kunna bygga upp ett starkt försvar. 

Annons
Publicerad 2018-11-30 kl 19:55
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto