Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Stämmer Ronaldo: "MeToo-rörelsen gav henne mod"

Serie A

Cristiano Ronaldo anklagas för att ha våldtagit amerikanskan Kathryn Mayorga.
I natt höll kvinnans advokater en presskonferens där man berättade om stämningen av stjärnan.
- Hon har upplevt depression, övervägt självmord och missbrukat alkohol, säger Larissa Drohobyczer, en av Mayorgas advokater.

5:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utdrag från presskonferensen med Kathryn Mayorgas advokater i spelaren ovan.

Det var våren 2017 som det tyska magasinet Der Spiegel först gick ut och rapporterade om att Cristiano Ronaldo anklagades för en våldtäkt av en kvinna i Las Vegas 2009, men betalat för kvinnans tystnad. Der Spiegel hade kommit över dokument från Football Leaks - fotbollens version av WikiLeaks - och bland annat ett dokument som man menade var bevis på att Ronaldo betalat 375 000 dollar för att kvinnan som utsatts aldrig skulle prata om det som inträffat.

Superstjärnan själv kallade Der Spiegels avslöjande för "fiktion" och kvinnan ville inte kommentera något för tidningen då. Men i förra veckan gick kvinnan - amerikanskan Kathryn Mayorga - ut och berättade om hennes version av vad som hände sommaren 2009. En av anledningarna var att Mayorga numera har nya advokater som menar att tystnadsavtalet mellan parterna inte är bindande, vilket gjort att hon skickat in en stämningsansökan för att visa att tystnadsavtalet är ogiltigt. Las Vegas-polisen bekräftade i helgen också att utredningen kring fallet öppnats igen.

ANNONS

Och under natten till torsdagen svensk tid, höll Mayorgas advokater en presskonferens i Las Vegas där man svarade på frågor angående stämningsansökan, och bland annat berättade att kvinnan mått väldigt dåligt de senaste åren efter händelsen med Ronaldo.

- Vid tidpunkten Kathryn anlitade Stovall and Associates (advokatfirman) verkade hon vara emotionellt skakad och rädd. Hon förklarade att hon sedan övergreppet 2009 upplevt depression, påträngande tankar, övervägt självmord, missbrukat alkohol och haft svårigheter att upprätthålla personliga relationer eller jobb, säger säger Larissa Drohobyczer, en av Mayorgas advokater.

Mayorgas andra advokat, Leslie Mark Stovall, menar att MeToo-rörelsen var en viktig faktor för att amerikanskan skulle våga träda fram.

- Ja, MeToo-rörelsen och kvinnorna som har stått upp för och berättat om sexuella övergrepp i offentligheten har gett Kathryn mycket mod och det har i stor utsträckning möjliggjort för henne att träda fram och skicka in stämningsansökan och även gå till polisen, säger Stovall.

ANNONS

Der Spiegel har under veckan rapporterat om nya dokument i fallet som man menar är särskilt besvärande för Ronaldo. Det är en utfrågning av stjärnans eget advokatteam som gjordes efter händelsen i Las Vegas.

På frågan om kvinnan någon gång höjde rösten eller skrek svarar Ronaldo, enligt Der Spiegel:

- Hon sa "nej" och "stopp" flera gånger.

Portugisen ska också ha bett om ursäkt till kvinnan.

Under onsdagen uttalade sig Ronaldo om anklagelserna som riktas mot honom:

"Jag förnekar bestämt anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott som går emot allt jag är och tror på. Jag är angelägen om att rentvå mitt namn och jag vägrar mata media med det här spektaklet som skapats av människor som vill frjämja sig själva på min bekostnad", skrev han på Twitter.

Vidare skrev Ronaldo att han "med rent samvete" vill invänta polisens resultat av utredningen.

ANNONS

Mayorgas advokat Leslie Mark Stovall menar att kommentarerna inte intresserar honom.

- Jag är inte intresserad av att svara på Twitter eller liknande. Det är inte mitt jobb. Men jag kommer att säga att vi har skickat in en rättslig stämningsansökan och vi ser fram emot att presentera miss Mayorgas fall och låta en jury av människor i det här samhället titta på bevisen och komma fram till en dom.Det är inte viktigt hur mr Ronaldo eller hans fans karaktäriserar det som pågår för vi kommer att ha en möjlighet i en rättssal att låta folk i det här samhället ta ett beslut om vad som hände.

Publicerad 2018-10-04 kl 09:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto