Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Ronaldos advokat med långt uttalande - kallar förhörsdokument för "fullkomlig fabrikation"

Efter våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo släpper superstjärnans advokat Peter Christiansen ett uttalande. Där bekräftas att kvinnans tystnad köptes, men hävdar fortsatt portugisens oskuld.
"Dokumenten som påstås innehålla uttalanden från Mr. Ronaldo är fullständiga påhitt".

Cristiano Ronaldo anklagas för en våldtäkt. Amerikanskan Kathryn Mayorga trädde nyligen fram och hävdar att Juventus-stjärnan förgrep sig på henne i Las Vegas sommaren 2009, och att hon sedan betalades 375 000 dollar för att hålla tyst. Polisen i Las Vegas har bekräftat att man öppnat en utredning i fallet igen.

ANNONS

Ronaldo har hela tiden bestämt nekat till anklagelserna. Nu släpper superstjärnans advokat Peter Christiansen ett uttalande, på agenturen Gestifutes hemsida. I uttalandet bekräftas att Mayorga betalades för att inte nämna något om händelsen. Christiansen skriver att eftersom kvinnan brutit sin del av avtalet känner sig Ronaldo tvungen till att inte längre hålla tyst.

"Samtidigt som Mr. Ronaldo inte nekar till existensen av ett ömsesidigt avtal, har hans intentioner med att ingå i den lösningen minst sagt förvrängts. Långt från något som helst erkännande av skuld eller annat motiv, så råddes Mr. Ronaldo att privat lösa anklagelserna mot honom för att slippa de oundvikliga försök som nu görs att förstöra hans rykte som har byggts på hårt jobb, atletisism och stolthet. Tyvärr befinner han sig nu i den typ av tvist som är alltför vanlig i USA", skriver Christiansen i uttalandet.

ANNONS

Der Spiegel, som var tidningen som först avslöjade våldtäktsanklagelserna mot Ronaldo och den tidning där Mayorga trädde fram, har bland annat hänvisat till förhörsdokument som gjorde av Ronaldos eget advokatteam efter händelsen. På frågan om kvinnan någon gång höjde rösten eller skrek svarade Ronaldo, enligt tidningen:

- Hon sa "nej" och "stopp" flera gånger.

Dessa dokument menar Ronaldos advokat nu är fabricerade.

"Dokumenten som påstås innehålla uttalanden från Mr. Ronaldo och som det har rapporterats om i media är fullständiga påhitt. Enligt min information hackades 2015 ett dussintal enheter (advokatbyråer inkluderat) över många olika industrier över Europa och elektronisk data stals och togs av en cyberbrottsling."

"Hackaren försökte sälja datan, och en nyhetsaktör har nu oansvarigt publicerat de stulna dokumenten, där betydande delar förändrats och/eller helt fabricerats".

ANNONS

Dokumenten var en del av FootballLeaks - fotbollens WikiLeaks - där tusentals hemliga dokument med bland annat spelarkontrakt offentliggjordes.

Advokaten Peter Christiansen kritiserar också den mediebevakning som följt efter våldtäktsanklagelserna mot Ronaldo.

"Det är verkligen beklagligt att någon medieaktör skulle stödja eller ta vidare en sådan utarbetad och avsiktlig förtalskampanj baserad på stulna, lättmanipulerade digitala dokument."

Ronaldos bestämda åsikt kvarstår att samlaget med kvinna i Las Vegas skedde i samförstånd. Advoktens uttalande avslutas med att meddela att Ronaldo lämnar över alla framtida diskussioner och rättsliga ärenden till sina advokater i Europa och USA.

"Han är säker på att sanningen kommer att överleva den här yran och att Nevadas lagar kommer att upprätthållas".

ANNONS
Publicerad 2018-10-10 kl 19:44

Streama alla matcher från LaLiga och Serie A

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto