Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
15v

Portugals premiärminister försvarar Ronaldo: "Extraordinärt proffs"

Foto: Bildbyrån

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt.
Nu försvaras stjärnan av Portugals premiärminister.
- Det är inte tillräckligt att någon anklagas för att man ska vara skyldig, säger Antonio Costa enligt nyhetsbyrån AP.

Cristiano Ronaldo anklagas för en våldtäkt. Amerikanskan Kathryn Mayorga trädde nyligen fram och hävdar att Juventus-stjärnan förgrep sig på henne i Las Vegas sommaren 2009, och att hon sedan betalades för att hålla tyst. Polisen i Las Vegas har bekräftat att man öppnat en utredning i fallet igen.

Efter anklagelserna har bland annat Portugals fotbollsförbund och Juventus gått ut och försvarat stjärnan - som själv nekar bestämt. Samtidigt har Ronaldos sponsor Nike uttryckt sin oro över situationen och EA har plockat bort stjärnan från sin hemsida.

Nu går premiärministern i Portugal, Antonio Costa, ut och försvarar Ronaldo.

- Folk måste förstå en gång för alla att man är oskyldig tills att motsatsen bevisas. Det är inte tillräckligt att någon anklagas för att man ska vara skyldig till det, säger Costa till spansk tv enligt nyhetsbyrån AP.

Costa lade till:

- Om det är något vi har bevis för så är det att han är extraordinärt professionell, en extraordinär idrottsman, en extraordinär fotbollsspelare, och någon som har ärat och gett prestige till Portugal. Och säkerligen så hoppas vi alla på att någonting aldrig kan svärta ner det ryktet om Ronaldo.

Publicerad 2018-10-07 kl 10:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons