Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
26v

Officiellt: Ekroth flyttar till Italien - klar för italienska mästaren

Foto: Bildbyrån/juventus.com

Petronella Ekroth lämnar Djurgården för Juventus.
Hon blev i dag presenterad av den italienska mästaren. 
- Det är obeskrivligt, säger hon till Fotbollskanalen. 

Den svenska försvararen Petronella Ekroth, 28, inledde i år sin tredje raka säsong med Djurgården efter flytten från Hammarby inför säsongen 2016. I dag blev den U-landslagsmeriterade försvararen belönad för åren i damallsvenskan med en utlandsflytt till Italien. 

Juventus, som i fjol vann den italienska ligan Serie A Femminile, presenterade i dag Ekroth som klubbens senaste nyförvärv med ett kontrakt över den kommande säsongen. 

- Det är obeskrivligt, men väldigt häftigt och en dröm som går i uppfyllelse, säger hon till Fotbollskanalen.

- Jag tänkte väl inte så mycket på en utlandsflytt, men sedan var det lite på tal redan för ett år sedan och då började tankarna sättas igång. När jag sedan gick in i säsongen med Djurgården, så var tanken att spela hela säsongen med dem. Sedan dök den här chansen upp och då kände jag att det var en chans som jag bara måste ta, då man aldrig vet om man får den chansen igen, fortsätter hon. 

Hur märkte du av att det är en så stor klubb när du var i Italien?
- Man känner det på något sätt. Det sitter både i och på väggarna. Just nu är vi på herrarnas gamla anläggning, då de har flyttat till en ny, så vi kommer nog att vara där. Det är väldigt mäktigt att komma dit och allt är väldigt mäktigt och stort. Sedan är det väldigt många som jobbar kring laget och alla är dedikerade till sitt jobb och gör det på bästa sätt. Vi hade även ett möte med sportchefen inför första träningen, där han tog ett snack inför den kommande säsongen. Det är en klubb och ett lag som har en tradition av att vinna mycket titlar och det är såklart något de vill fortsätta att göra. Det är en klubb med höga mål och likaså det här laget, så det är väldigt häftigt att vara en del av det, säger hon. 

Hur ser du på dina chanser till speltid?
- Det är väl lite svårt att säga så här i början, men jag kommer att ge allt för att få spela såklart och göra mitt absolut bästa. Sedan får jag helt enkelt hoppas på att det blir speltid. Det är dock mycket matcher med cuper och Champions League, så det kommer nog att bli en hel del speltid, tror jag. 

Hur ser du på lagets möjligheter att försvara ligatiteln?
- Jag hoppas det, det hade varit häftigt att lyfta den bucklan. Målet är förstås att försvara titeln, men det är alltid svårare att försvara den än att vinna den första gången. De i laget har dock sagt att vi har ett bättre lag nu än förra säsongen, så det bådar i varje fall gott.

Ekroth gjorde i år elva matcher för Djurgården, som är placerat på niondeplats efter elva omgångar i damallsvenskan. Svenskan har bland annat ett SM-guld på meritlistan från hennes debutsäsong i Linköping 2009. 

Juventus hade inför den gångna säsongen enbart ungdomslag på damsidan, men startade upp ett damlag och nådde framgång direkt genom att vinna den italienska högstaligan. Laget vann efter ett play off-möte med Brescia om ligatiteln, där det i slutändan var straffar som skiljde lagen åt efter 0-0 efter full tid. 

Publicerad 2018-07-17 kl 14:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons