Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Elin Landström klar för Roma

Serie A Femminile

I början av juni kunde Fotbollskanalen avslöja att Elin Landström var nära en flytt till Roma.
Nu är det officiellt - svenskan har skrivit på för Serie A-konkurrenten.
- Kändes genast väldigt intressant, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Elin Landström.

Elin Landström bekräftade att kontraktet med Inter inte skulle förlängas efter att det löpt ut. Och i samma veva kunde Fotbollskanalen avslöja att Elin Landström var nära en flytt till Serie A-konkurrenten Roma.

Och nu är det bekräftat, under dagen gick huvudstadsklubben ut med att 30-åringen skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med slutet av juni 2023.

- När Roma väl kom in i bilden så kändes det genast väldigt intressant i och med de sportsliga utmaningarna som finns här, säger hon till Fotbollskanalen.

Var det avgörande med Champions League-spel?
- Det var inte avgörande men det är definitivt något man vill spela. Och jag har ju gjort det förr och nu är det ju ett nytt koncept om man går vidare till gruppspelet, det känns som att man får vara med på riktigt. Det var absolut bidragande, men inte avgörande.

ANNONS

Landström berättar om att första intrycket har varit väldigt bra och att hon har blivit väl omhändertagen sedan första stund och känns professionellt. Hon berättar dessutom om att hon tillsammans har med huvudtränaren Alessandro Spugna, haft en bra dialog om hennes roll.

- Vi har pratat om vilka positioner jag kan spela på, och där finns det några där jag kan prestera bättre på. Sen kan jag vara flexibel och det ser han som en fördel. Jag är också medveten om att det är en konkurrenssituation, men det kommer att vara fler matcher än förra året.

Har några damallsvenska klubbar visat intresse?
- Nej inte konkret. Men jag har varit väldigt tydlig med att jag inte känner mig klar heller, så där det funnits kontakt har jag varit tydlig med att det inte känts aktuellt att flytta hem till Sverige än.

ANNONS

Betty Bavagnoli, sportchef för damfotbollen i Roma:

- Vi ville skriva på med henne för att hon redan känner till ligan väl men också för hennes rutin med utlandsspel, och vi tror att hon kommer att hjälpa oss utvecklas. Vi räknar definitivt med att hon kommer att hjälpa oss uppnå de mål vi har satt upp, säger hon i ett pressmeddelande.

I fjol slutade Roma på en andraplats i ligan efter Juventus.

Publicerad 2022-07-07 kl 20:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto