POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Parmas ordförande gripen - misstänks för penningtvätt

Foto: SCANPIX

Parma är för tillfället jumbo i Serie A.

Parma har drabbats av ännu ett tungt slag. Klubbens fotbollsordförande Giampetro Manenti har nu gripits, misstänkt för penningtvätt.
- Uppriktigt sagt orkar vi inte mer, säger lagkaptenen Lucarelli till AP.

Inte mycket går Parmas väg för tillfället. Serie A-klubben har stora ekonomiska bekymmer och har redan blivit fråntagen tre poäng som straff för försenade löneutbetalningar till spelare. Och den förre ordföranden Tommaso Ghirardi och klubbledaren Pietro Leonardi blev i förra veckan avstängda i fyra månader av fotbollsligan.

Ligan har erbjudit sig att låna ut 5 miljoner euro till Parma, men frågan är om det räcker för att undvika konkurs då det sägs att klubben har 100 miljoner euro i skulder, varav cirka 17 miljoner till skattemyndigheten.

- Jag hoppas att allt förr eller senare löser sig för uppriktigt sagt orkar vi inte mer, säger lagkaptenen Alessandro Lucarelli, till AP.

Går Parma i konkurs kommer säsongens spelade matchers resultat att kvarstå. De kommande matcherna räknas däremot som 0-3-förluster. För närvarande ligger Parma tvärsist i Serie A med 9 poäng på 25 matcher. Laget har bara lyckats ta 3 segrar och har 16 poäng upp till Atalanta och säker mark.

Nästa match för Parma väntar på söndag då de tar emot Torina hemma på Ennio Tardini-stadion.

Publicerad 2015-03-18 kl 11:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå