POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Rodgers chockad över näthatet mot Balotelli

Foto: SCANPIX

Mario Balotelli är den fotbollsspelare som drabbas av mest rasistiska meddelanden på sociala medier. Hans Liverpooltränare Brendan Rodgers är chockad över allt hat som italienaren får ta emot.

I går skrev Fotbollskanalen om att Mario Balotelli mottagit över 8 000 kränkande inlägg på sociala medier bara den här säsongen. Hälften av de inläggen är rasistiska meddelanden, enligt undersökningen som den antirasistiska organisationen Kick It Out har gjort.

När Brendan Rodgers, tränare för Balotelli i Liverpool, fick höra om det stora näthatet mot sin spelare trodde han knappt sina ögon.

- Jag blev överraskad och chockad. Jag tycker att ett meddelande är för mycket om jag ska vara ärlig. Vi stödjer alla viktiga organisationer som arbetar för att få bort allt sådant här, säger Rodgers enligt The Guardian.

- I den moderna världen och den moderna fotbollen är det någonting som är väldigt mycket där, men vi måste få bort allt av det från det sociala livet och från professionell sport, fortsätter Liverpooltränaren.

Mario Balotellis lagkamrat, Simon Mignolet, menar att man dessvärre får stå ut med den här sortens meddelanden.

- Jag tror det är normalt i den här världen vi lever i. Sociala medier är något världsomfattande och du kan inte kontrollera det själv. Du måste acceptera det, säger målvakten.

Publicerad 2015-04-18 kl 09:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå