Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sembrant besviken - blev stoppad i München: "Mycket känslor"

Sverige (dam)

Linda Sembrant missar Algarve cup till följd av coronaviruset.
32-åringen blev stoppad i München och är förstås besviken. 
- Där och då var det mycket känslor, säger hon till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Juventus landslagsback Linda Sembrant, 32, flög i söndags med ett par landslagsledare och en spelare från Arlanda till München och därefter var planen att åka vidare till Faro, Portugal för att delta i Algarve cup. Så blev det däremot inte. Mittbacken blev stoppad av landslagsledningen på flygplatsen i München från att åka vidare ner till Portugal med anledning av den stora spridningen av coronaviruset i norra Italien.

Sembrant är inte misstänkt smittad, men landslagsledningen ser det som en säkerhetsåtgärd att låta backen stanna hemma från turneringen. 

"Med den kunskap som finns om coronaviruset idag är den maximala inkubationstiden 14 dagar. Det innebär att det först 14 dagar efter att någon kommit hem från ett riskområde kan uteslutas att personen smittats av viruset. Utifrån den information som finns i dagsläget har därför beslut tagits att låta Linda Sembrant stå över samlingen som en säkerhetsåtgärd, även om hon inte är misstänkt att bära viruset", skrev bland annat Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida. 

ANNONS

Mittbacken blev förstås besviken över beskedet.

- De tog mig åt sidan när jag var i München och läkaren och jag pratade. Fram till dess var jag fullt inställd på att spela i Algarve och i stort sett alla mina lagkamrater är ju där nere från Juventus. Vår danska är inte på plats, men annars är alla iväg med sina landslag. Jag tror att det är runt tio italienska spelare där, säger Sembrant till Fotbollskanalen.

Sembrant fortsätter:

- Jag blev lite besviken och less på att jag inte kunde åka ner hela vägen. Det känns såklart väldigt tråkigt. Algarve cup är en fantastiskt rolig turnering att vara med i. Där och då var det mycket känslor över att jag inte kunde åka med.

Var det jobbigt att beslutet togs när du var på väg ner till Portugal och i München i stället för när du var hemma i Sverige eller i Italien?

ANNONS
- Absolut, så är det ju. Jag visste ingenting och fick informationen på plats precis innan jag skulle gå på planet. Det blev lite speciellt och först då fick jag reda ut vart jag skulle åka i stället, Italien eller Stockholm, säger Sembrant, som i slutändan valde att åka tillbaka till Stockholm igen och till sin familj i Uppsala. 

Har du förståelse för beslutet?
- Ja, det är ju ett medicinskt beslut. Jag har förståelse, men jag kände mig väldigt redo för Algarve. Det är en besvikelse över att inte vara där och vakna upp här i stället för på hotellet i Algarve. Det är så mina känslor ser ut. 

Italien är som bekant det hittills värst drabbade landet i Europa av coronaviruset. I söndags kväll hade nästan 1 700 fall av viruset bekräftats i landet, samtidigt som 34 personer dött till följd av det och 83 personer, som fått smittan, tillfrisknat. I helgen blev även flera matcher i landet uppskjutna, medan en del matcher har spelats bakom stängda dörrar.

ANNONS

Sembrant menar dock att Turin inte är lika drabbat som andra städer i norra Italien. 

- Det drog ju igång för någon vecka sedan och jag kommer ihåg att vi skulle spela en match, var på hotell och vaknade upp till detta. De italienska spelarna hade koll på det och det känns som att det var då allt drog igång. Men det har ju varit mer i de centrala delarna i norr och inte så mycket i till exempel Turin, som ligger mer i väst, säger hon.

Sembrant fortsätter:

- Men samtidigt har man sett foton på mataffärer som är tomma, så det är klart att man märker av det. Det ser ju jättemärkligt ut. Det var dock ganska lugnt när jag åkte därifrån i onsdags och vad jag har hört av klubben nu verkar det också vara lugnt. 

Sembrants Juventus skulle i veckan ha mött Empoli i en returmatch i italienska cupen, men den matchen blev uppskjuten. Nästa ligamatch är den 21 mars mot Milan i Turin. Juventus toppar ligatabellen i överlägsen stil. 

ANNONS
Publicerad 2020-03-02 kl 13:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto