Svensksuccé i Italien - landslagstrio vann titel med Juventus

Serie A Femminile

Lina Hurtig, Amanda Nildén och Linda Sembrant kan titulera sig supercupmästare.
Detta efter att Juventus besegrat Milan med 2-1 i finalen.

En titel stod på spel när Juventus gjorde upp med Milan i finalen av den italienska supercupen under lördagen. Lina Hurtig startade för Juventus, medan Amanda Nildén inledde på bänken och Linda Sembrant missade matchen på grund av skada.

Milan tog ledningen i slutet av första halvlek genom Christy Grimshaw, men Juventus kvitterade kort efter paus via ett självmål av Valentina Bergamaschi. Kort därefter blev Milan reducerat till tio spelare när Laia Codina fick sitt andra gula kort.

Matchen såg länge ut att gå till förlängning, men i slutminuterna klev Cristiana Girelli fram och avgjorde när hon nickade in 2-1 på en hörna. Juventus vann därmed supercupen för tredje gången i rad. Hurtig byttes ut efter 72 minuter, medan Nildén blev kvar på avbytarbänken matchen igenom.

Publicerad 2022-01-08 kl 21:32