TV: Hauge räddade Milan - efter Hernandez hjärnsläpp

Zlatan Ibrahimovic och Milan jagade tre poäng mot Sampdoria.
Det blev oavgjort efter en sen kvittering från Jens Petter Hauge.
- Det var en tuff match för oss, säger Milan-tränaren Stefano Pioli enligt Football-Italia.

Se Hauges 1-1-mål i spelaren ovan.

Under lördagen ställdes Milan hemma mot Sampdoria i Serie A. Med i Milanolagets startelva fanns Zlatan Ibrahimovic och i slutet av första halvlek ropade forwarden på straff.

Efter att "Ibra" väggspelade sig in i straffområdet gick han omkull i närkamp med en Sampdoria-spelare, men domaren valde att inte blåsa för straff till Ibrahimovics och Milan-spelarnas förvåning.

- Det där kan mycket väl vara straff. Han hakar upp Zlatan och ingen hade nog reagerat om domaren blåst straff, sa C Mores expert Matias Concha i sändningen från matchen.

Första halvlek slutade mållöst, men tio minuter in i den andra skulle Sampdoria ta ledningen.

Theo Hernandez skulle passa bollen till en medspelare, men det blev helt misslyckat. I stället gick bollen till Fabio Quagliarella som kunde lyfta in 1-0 över Gianluigi Donnarumma i Milans mål.

- Det är alltid tillfredsställande att göra mål. Jag vet att jag är stark och jag försöker att ta chanserna när de dyker upp. Jag tittade lite halvt och det var inte lätt, men det gick bra, säger Quagliarella enligt Football-Italia.

I slutet av matchen tryckte Milan på för en kvittering, men laget hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna.

Med fem minuter kvar skulle ändå kvitteringen komma. Jens Petter Hauge fick bollen i en omställning som Ibrahimovic iscensatte och efter att ha vänt bort en Sampdoria-försvarare lyfte norrmannen kyligt in 1-1. Målet var hans andra i Serie A i år.

På tilläggstid var också Milan nära att göra 2-1. Ibrahimovic spelade fram Franck Kessie och innermittfältaren testade ett avslut från straffområdet - som gick i målramen.

Matchen slutade 1-1 och Milan missade därmed chansen att ta in ordentligt på serieledande Inter - som just nu toppar Serie A fem poäng före Milan.

Vi gjorde för lite, vi spelade utan rytm och vårt tillvägagångssätt var inte rätt. Det var en tuff match för oss, säger Milan-tränaren Stefano Pioli enligt Football-Italia.

Han fortsätter:

- Jag hoppas att Jens får ännu mer självförtroende nu. Han gjorde ett viktigt mål för laget och det kommer att hjälpa honom att bli ännu mer övertygad om sina kvaliteter.

Startelvor

Milan: Donnarumma - Saelemaekers, Kjaer Tomori, Theo Hernandez - Bennacer, Kessie - Castillejo, Calhanoglu, Krunic - Ibrahimovic

Sampdoria: Audero - Bereszynski, Tonelli, Colley, Augello - Candreva, Thorsby, Silva, Damsgaard - Gabbiadini, Quagliarella