TV: Ibrahimovic målskytt - historisk i Serie A

Serie A

Zlatan Ibrahimovic nätade i sin startcomeback.
Då blev 41-åringen historisk när Milan föll mot Udinese.
- Jag tror att det är ett av många kommande mål, säger C Mores expert Siavoush Fallahi i Fotbollslördag Europa.

Pereyra sätter ledningsmålet mot Milan

Zlatan Ibrahimovic, 41, gjorde i slutet av februari comeback - med ett inhopp mot Atalanta i Serie A - efter stora skadeproblem. Sedan dess har han "bara" hoppat in, fram till i kväll.

Under lördagen fick Ibrahimovic chansen från start mot Udinese på bortaplan i Serie A - och dessutom som lagkapten i Milan. Det var hans första match från start på runt 14 månader, och första match som kapten för Milano-klubben, vilket gjorde honom historisk som klubbens äldste kapten någonsin i en ligamatch.

Men det blev inte en trevlig start på matchen för Ibrahimovic och hans lagkamrater, då Udinese tog ledningen genom Roberto Pereyra efter nio minuters spel på Friuli.

Milan fick samtidigt en chans att komma tillbaka, då laget fick straff i slutet av första halvlek. Ibrahimovic klev först fram och brände straffen, men fick trots det slå om den efter att motståndare sprungit in i straffområdet för tidigt. Udineses tränare Andrea Sottil reagerade då med ilska och fick rött kort efter stora protester vid sidan av planen.

- Det här är ett skämt, ni är alla löjliga, ni är skamliga, sa Sottil innan han blev utvisad enligt Football-Italia.

Ibrahimovic var därefter kylig på sin andra straff och satte bollen stenhårt i nät till 1-1. Därmed blev han den äldste målskytten någonsin i Serie A.

- Att Zlatan gör det nu vid den här åldern säger väldigt mycket om hans prestation som anfallare. Jag tror att det är ett av många kommande mål för Zlatan, då han nu kommer att försöka utöka det här rekordet, säger C Mores expert Siavoush Fallahi i Fotbollslördag Europa.

Trots Ibrahimovics mål fick Milan inte gå till halvtidsvila i likaläge. Beto gav sekunder senare Udinese ledningen igen till 2-1 efter 45 minuters spel. Och i andra halvlek blev läget än värre för Milan. I den 70:e minuten utökade nämligen Kingsley Ehizibue till 3-1 för hemmalaget, och sex minuter senare lämnade Ibrahimovic planen.

I slutändan blev det därmed en tung kväll för Ibrahimovic, då Milan föll med 3-1 och är kvar på fjärde plats i Serie A.

Det var en negativ prestation. När laget spelar så här, varken aggressivt, intensivt, precist eller fokuserat, så betyder det att tränaren har varit dålig med förberedelserna inför matchen, säger Milan-tränaren Stefano Pioli enligt Football-Italia.

Jag är verkligen besviken, för de senaste veckorna har vi inte gjort det tillräckligt bra och inte spelat utifrån vår standard. Vi måste höja nivån i allt, för det här var ingen bra prestation alls, fortsätter han.

Pioli tycker att Rafael Leao och Zlatan Ibrahimovic skulle varit högre upp i planen.

Man kan säga att "Ibra" borde ha varit högre upp, och det borde Leao också ha varit, men i slutändan var det här totalt sett en prestation som var för dålig för vår nivå, säger han.

Efter landslagsuppehållet ställs Milan mot serieledaren Napoli borta den 2 april i ligan.

Udinese: Silvestri - Becao, Bijol, Perez - Ehizibue, Pereyra, Walace, Samardzic, Udogie - Success, Beto.

Milan: Maignan - Kalulu - Thiaw, Tomori - Saelemaekers, Bennacer, Tonali, Ballo-Toure - Diaz, Leao - Ibrahimovic.