TV: Zlatans mål och assist räckte inte - Milan rasade ihop i derbyt

Serie A

Milan tappade 2-0 till 2-4 mot Inter.
Zlatan Ibrahimovic blev historisk och gjorde ett mål och en assist.
- Första halvlek var perfekt. Den andra helt tvärtom, säger forwarden till Fotbollskanalen.

Senast mot Hellas Verona var Zlatan Ibrahimovic sjuk, men i derbyt mot Inter under söndagen startade den svenske forwarden.

Och 38-åringen fick en målchans direkt. Redan efter en minut hittade Milan fram med ett inlägg till svensken, som dock inte riktigt fick träff och sköt både över och utanför.

I den nionde minuten var Milan sedan nära att ta ledningen. Med ett långskott prickade Hakan Calhanoglu stolpen.

Milan skulle också ta ledningen. I den 40:e minuten nickade Ibrahimovic ner ett inlägg till Ante Rebic, som från nära håll kunde stöta in 1-0 i öppet mål.

- Kolla så stark Zlatan är i den luftduellen, säger C Mores expertkommentator Matias Concha i sändningen från matchen.

På tilläggstid nickade Ibrahimovic sedan in 2-0 till Milan, på en hörna. Veteranen höll sig framme vid den bortre stolpen och via Inters keeper Daniele Padelli gick bollen i nät. Målet är forwardens andra i Serie A, och tredje totalt, sedan comebacken i Milan. Fullträffen gör också 38-åringen historisk. Han har nämligen slagit svensken Nils Liedholms rekord vad gäller att vara äldste målskytt i ett Milano-derby.

I paus stod det alltså 2-0 till Milan. Då såg Stefano Piolos mannar ut att gå mot en betryggande seger. Men tidigt i den andra halvleken satte Inter två snabba mål, och gick ikapp till 2-2.

Först dunkade Marcelo Brozovic in en volley till 2-1, i den 51:a minuten och två minuter senare tryckte Matias Vecino in kvitteringen.

I den 70:e minuten fullbordade också Inter sin vändningen. Stefan de Vrij nickade in en hörna i bortre hörnet, till 3-2.

Inter höll undan och vann till slut med 4-2, efter ett sent nickmål av Romelu Lukaku. Därmed tar laget klivet upp på samma poäng som tidigare ensamma ettan Juventus i kampen om Serie A-titeln.

- Jag tror vi gick ut i andra halvlek och tänkte att matchen redan var över. Jag tror det handlar om erfarenhet och hur du är inställd mentalt, säger Ibrahimovic till Fotbollskanalen efter matchen.

Inter: Padelli - Godin, De Vrij, Skriniar - Candreva, Vecino, Brozovic, Barella, Young - Alexis Sanchez - Lukaku

Milan: Donnarumma - Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez - Castillejo, Kessie, Bennacer, Rebic - Calhanoglu - Ibrahimovic

Milanoderbyt mellan Inter och Milan visas på Sportkanalen och streamas på cmore.se. Sändningsstart klockan 20.00.