TV: Tokhyllade Zlatan - sänkte sedan Milan med mål och assist

Serie A

Atalantas mittback Cristian Romero tokhyllade Zlatan Ibrahimovic inför stormötet mot Milan.
Sedan sänkte han Milan med ett mål och en assist när Atalanta vann med 3-0 på San Siro.
- Atalanta var bättre än oss i kväll, säger Milans tränare Stefano Pioli efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Det dröjde inte många minuter innan Zlatan var nära att sätta sitt trettonde ligamål för säsongen mot Atalanta. Efter bara två minuters spel bröt sig Theo Hernández loss på vänsterbacken och levererade ett inlägg mot Atalantas främre stolpe. Där dök Ibra upp, men en Atalanta-försvarare hann täcka svenskens skott i sista stund.

Efter en pigg start för Milan tog Atalanta över mer och mer av matchen. Man skapade mest och hade mest bollinnehav, och i den 26:e minuten skulle man även få utdelning. På ett inlägg dök gästernas argentinske mittback Cristian Romero upp i ögonskuggan på Milan-försvaret och nickade in 1-0 till gästande Atalanta.

Romero tokhyllade Zlatan Ibrahimovic inför matchen i en intervju med Sky Italia, då han kallade svensken "en av de bästa anfallarna genom tiderna".

Strax innan halvtid var Ibrahimovic återigen nära mål. På en frispark från långt håll dök svensken upp vid den bortre stolpen, men lyckades inte placera sitt avslut med vad som såg ut att vara knät eller låret.

Fem minuter in i den andra halvleken tilldömdes Atalanta en straff. Franck Kessié fick upp en armbåge i ansiktet på Atalanta-anfallaren Josip Ilicic i eget straffområde och då valde domaren att döma straff. Straffen klev Ilicic sedan själv fram och förvaltade till 2-0 Atalanta. Gianluigi Donnarumma i Milan-målet gick åt rätt håll, men straffen gick under den italienske landslagsmålvakten.

Bara några minuter efter Ilicic 2-0-mål kom nästa smäll för Milan. Mittbacken Pierre Kalulu tvingades utgå på bår efter en tackling i ryggen av Atalantas Hans Hateboer. Ett Milan som redan har kort om alternativ i backlinjen ser nu ut att bli ytterligare en man kort. In kom Matteo Musacchio, trots att nyförvärvet Fikayo Tomori fanns med på bänken.

En kvart från slutet vara Atalanta sedan 3-0, men Duvan Zapatas nick gick i stolpen. Men Zapata skulle få göra sitt mål bara minuten senare. Cristian Romero frispelade Zapata i Milans straffområde - och colombianen satte säkert 3-0 till Atalanta.

Milan bytte in nyförvärvet Mario Mandzukic och hans kroatiske landsman Ante Rebic, som var tillbaka från covid-karantän, men det var förgäves. 3-0 stod sig matchen ut och Milan åkte på sin andra förlust i Serie A den här säsongen.

Milans tränare Stefano Pioli enligt Football-Italia:

- Vi började bra och hade många spelare med i offensiven. Det är en besvikelse att vi släpper in det första målet och det andra målet stängde matchen. Vi hade tid på oss, men hittade inte en väg tillbaka in i matchen.

Pioli fortsätter:

- Vi kunde ha gjort mer. Vi visste att vi behövde försvara mer och bättre, men vårt markeringsspel var inte det bästa.

- Atalanta var bättre än oss i kväll. En förlust kan komma mot ett bra lag.

Trots förlusten behåller dock Milan serieledningen, då Inter bara fick med sig ett 0-0-reslutat från Stadio Friuli mot Udinese.

Milan: Donnarumma - Calabria, Kalulu, Kjaer, Hernandez - Tonali, Kessié - Vastillejo, Meite, Leao - Ibrahimovic.

Atalanta: Gollini - Toloi, Romero, Djimsiti - Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens - Pessina - Ilicic, Zapata.