Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan avslöjar okända operationer: "Såg inget ljus - var fast i en röra"

Sverige (herr)

SOLNA. Zlatan Ibrahimovic har opererat sitt knä tre gånger för att ta sig tillbaka till planen.
Det avslöjar forwarden - och medger att rehabiliteringsprocessen länge inte gick som tänkt.
- Jag var fast i en röra hela tiden, säger 41-åringen.

1:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan hör du Zlatan Ibrahimovic berätta om knäskadan

I maj förra året bekräftade Milan att Zlatan Ibrahimovic hade genomfört en knäoperation och att svensken skulle bli borta i sju-åtta månader. Men nu, när 41-åringen är tillbaka i landslaget och laddar för EM-kvalpremiär mot Belgien på fredag, avslöjar forwarden att vägen mot comeback innehöll fler hinder än så.

- Sanningen är att jag opererade mig tre gånger. Inte en gång. Så under 14 månader har jag opererat mitt knä tre gånger, säger Ibrahimovic.

Superstjärnan förklarar att hans knä under lång tid inte reagerade som det var tänkt.

- Jag fick inte feedbacken jag ville ha. Då blev det jobbigt. Men läkarna var alltid positiva. "Det kommer, det kommer", sa läkarna. Tyvärr är vi i en situation där min ålder går emot mig.

Annons

- Men jag hade tålamod och jag lyssnade på läkarna. Jag la mitt öde i deras händer. Under åtta månader var det som att stå stilla och inte kunna göra något.

Zlatan, som erkänner att han har "lite panik" över att spelarkarriären en dag kommer ta slut, beskriver att han "fått lida i 14 månader". 

- Äntligen har något positivt kommit tillbaka. Äntligen spelar jag med glädje. Jag lider inte på planen och får gå igenom smärta. Vi får se hur länge det varar.

- Problemet (under rehabiliteringsprocessen) var att jag inte fick positiv feedback. Man försökte gå framåt men det blev två steg bakåt. Hela tiden var jag fast i den röran. Jag såg aldrig något ljus som gav mig energi och svar på att det jag gjorde var bra. Sen bara hände något. Jag kom ur ett mörkt rum och allt blev ljust. Allt var positivt.

Annons

Han utvecklar:

- Det var jobbigt men jag hade tålamod. Väldigt mycket tålamod. Jag satte in trähuvudet och bara gick framåt.

På frågan om han någon gång under vägen tillbaka kände att han ville ge upp och sluta svarar Ibrahimovic:

- Jag kom inte i en situation där jag sa: "Stopp". Men jag kände att det var hopplöst. Vad jag än gjorde fick jag ingen positiv feedback. Det tog tid. Svaren jag fick var inte okej, reaktionerna jag fick var inte positiva. Mitt knä var svullet i åtta-nio månader. Men för en månad sedan hände något. Allt blev positivt och jag fick energi av det.

Vidare säger han:

- De senaste 14 månaderna har varit jobbiga. Väldigt jobbiga. Även om jag fick vinna Scudetton. Jag har någon hämnd i mitt huvud. Jag vill spela så mycket som möjligt med tanke på de månader som varit.

Till Fotbollskanalen säger Ibrahimovic också följande:

Annons

- Nu ska jag bygga upp min fotboll på planen, få tillbaka minnet i många situationer. Ju mer man spelar desto mer bygger jag upp det. Ju mer får jag tillbaka minnet. När man är borta i 14 månader hamnar man i lägen man inte är van att vara i, säger Ibrahimovic till Fotbollskanalen.

Du opererades tre gånger. Vad ordnade de i ditt knä?
- Väldigt mycket. Först huvudskadan, sedan en mindre skada och sedan någon ännu mindre skada. Det är inte lönt att prata detaljer. Jag har fått gå igenom mycket men just nu känns det bra och det är det viktigaste.

Publicerad 2023-03-22 kl 11:00

Mest sedda klipp

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto