Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Zlatan jagar tionde ligatiteln: "Vi ska vinna, punkt slut"

Tio år som fotbollsproffs och nio ligatitlar. Nu är Zlatan Ibrahimovic ute efter den tionde.
- Vi är Milan. Vi ska vinna. Punkt slut, säger han.

Åren i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan har i stort sett alltid slutat med en ligaseger.

Nu förklarar Zlatan Ibrahimovic varför nio av hans tio säsonger som utlandsproffs avslutats med en sprakande guldfest.

- Det är hårt arbete bakom allt. Jag har kämpat. Jag har jobbat — och fått utdelning, säger han.

"Alltid trott på mig själv"

Att han var "den stora talangen" som många av Sveriges fotbollsexperter påstod under tiden i Malmö FF har så klart spelat in i succén i några av Europas absoluta toppklubbar, men det som har format 29-åringen allra mest är några helt andra saker.

- Jag har hela tiden varit mig själv. Jag har haft starkt självförtroende i motgångar som medgångar, och alltid trott på mig själv och det jag gör, säger han.

- Du måste hantera motgångar på ett bra sätt och det tycker jag att jag har gjort. Den dag du tvivlar är det lika bra att sluta.

Zlatan Ibrahimovic kom till Milan efter bara en säsong i Barcelona. Trots att han — tillsammans med brasilianaren Robinho — anslöt strax innan fjolårets premiär slutade det med klubbens första ligatitel sedan 2003—2004.

Nu när Ibrahimovic — och flera av fjolårets nyförvärv — varit med klubben sedan starten på försäsongen tror svensken på framgång i ligan, Champions league och italienska cupen.

- Vi har spelat tillsammans under ett år och kan bara bli bättre. Vi vann ligan. Vi vann Supercupen. Alla har utvecklats och vill åt samma håll — alla vill vinna. Nu har vi fått in den mentaliteten i huvudet och vet vad som krävs, säger han.

Premiär mot Lazio

Anfallaren är dock medveten om att det behövs mer än att säga att han vill vinna allt som går med Milan.

- Det är lätt att snacka. Vi måste också prestera på planen. Men vi är starka och kan vi hålla ihop laget, slippa skador och behålla nyckelspelare — eller allihop, för mig är alla nyckelspelare — så tror jag att vi kan göra mycket bra ifrån oss, säger han.

På fredagen inleder Milan den av en spelarstrejk uppskjutna säsongen med hemmamatch mot Lazio — samtidigt gör Ibrahimovic en satsning mot en tionde ligatitel under hans elfte år som utlandsproffs.

Anders Wallin/TT

Publicerad 2011-09-08 kl 13:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons