Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Zlatan slogs på träning - ska ha fått beröm av Capello

Zlatans karriär har kantats av bråk. Som ny i Juventus knockade Ibrahimovic en medspelare - och fick beröm av Fabio Capello.
- Det var bra för laget, ska managern ha sagt enligt Expressen.

Tidningen har tagit del av den så omsusade självbiografin ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” som står i begrepp att släppas i handeln. I de avsnitt Expressen redogör för är 30-åringen mycket frispråkig om ett flertal bråk han varit inblandad i som spelare.

Särskilt tiden i Serie A tycks ha format Ibrahimovic och gett honom en tuffare framtoning. När han fick Fabio Capello som chef ska denne ha präglat honom att "förvandlas" mer till en vinnare på gott och ont.

"Steg för steg blev jag den jag är i dag, han som kliver ut från en förlorad match så jävla osande av ilska att ingen vågar komma i närheten, och absolut, det kan verka negativt. Jag skrämmer många yngre spelare. Jag skriker och lever om. Jag får vredesutbrott", skriver Zlatan i boken enligt Expressen.

"Capello bankade inte bara Ajax ur kroppen på mig. Han gjorde mig till killen som kommer till en klubb och kräver att man ska vinna ligan, oavsett vad, och det där har hjälpt mig mycket, inget tvivel om det".

Särskilt en incident sticker ut i sammanhanget. På en träning hamnade Zlatan i fullskaligt slagsmål med en av klubbens egna spelare, Jonathan Zebina. Enligt vad Zlatan uppger mådde backen inte bra, utan drogs med en del personliga problem och kunde uppträda aggressivt på träningarna.

En gång gick han över gränsen, hävdar Zlatan. Zebina ska ha satt in en rejäl tackling och då skriver svensken att han själv ilsknade till och sade något uppretat. Men enligt vad Ibrahimovic skriver svarade fransmannen omedelbart med att skalla honom i ansiktet.

"Därefter gick det snabbt. Jag hann inte tänka. Det var en ren reflex", skriver Zlatan och berättar att han slog Zebina till marken med ett knytnävsslag.

Reaktionerna i laget blev tudelade. Fabio Cannavaro uppges ha ställt sig på Ibrahimovic sida, medan exempelvis Lilian Thuram tog Zebinas parti. Manager Capello ska ha löst konflikten genom att beordra Thuram att lämna träningsplanen, och istället ge Zlatan beröm.

- Det var bra för laget, ska Capello ha sagt.

Publicerad 2011-11-09 kl 08:15
Annons
Annons
Annons