Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Danielsons Dalian kan få plats i högstaligan

Kina

Chongqing FC har dragit sig ur den kinesiska högstaligan.
Det innebär att det finns en plats ledig. 
Enligt Wild East Football lär den tillfalla Marcus Danielsons Dalian Pro. 

Foto: Bildbyrån

Marcus Danielson har en något stökig tid bakom sig i kinesiska ligan. Hans Dalian Professional åkte ur efter förra säsongen och klubben har haft stora ekonomiska problem. Spelarna har i vissa fall inte fått lön, vilket resulterat i att Sam Larsson valde att bryta sitt kontrakt med klubben.

- Det finns klausuler i kontraktet som säger att en arbetsgivare måste betala en anställd. När det går en viss tid, vilket det gjorde, så kunde jag bryta avtalet. Då gjorde jag det, men jag fick inga pengar, sa han till Fotbollskanalen tidigare i maj.

Danielson har även han ryktats vilja lämna och att Djurgården då är en aktuell ny klubbadress för mittbacken. Men att kontraktet skulle ha brutits är inget som har bekräftats. Och nu kan förutsättningarna förändras på nytt, inte minst när det kommer till Dalians ekonomi.  

ANNONS

Chongqing FC meddelade under tisdagen att den sportsliga verksamheten läggs ner och de drar sig ur högstaligan. Det innebär att det finns en plats ledig i Chinese Super League, som enligt Wild East Football väntas tillfalla just Dalian.

Aftonbladet har tidigare uppgett att Danielson kommer bryta sitt kontrakt med Dalian men att det drar ut på tiden då klubben är skyldig honom pengar, som han vill ha tillbaka innan han lämnar. Danielson är för tillfället i Sverige och håller igång med Djurgården.

Publicerad 2022-05-25 kl 12:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto