Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Danielsons Dalian får plats i högstaligan

Allsvenskan

Chongqing Liangjiang har dragit sig ur kinesiska högstaligan.
Den platsen tillfaller Marcus Danielsons Dalian Pro.
Det meddelar förbundet under fredagen.

Foto: Bildbyrån

Marcus Danielson.

Förra säsongen slutade med nedflyttningskval för Dalian Professional, som slutade i förlust. Utfallet var därmed att laget nästa säsong skulle spela i andraligan i Kina. Men så kommer det inte bli.

I tisdags meddelade Chonhqing Liangjiang Athletic att de lägger ner sin verksamhet och drar sig ur Chinese Super League. En plats är därför ledig och under fredagen meddelade förbundet att platsen tillfaller Dalian Pro.

Det innebär att Marcus Danielsons lag nästa år kommer spela i högstaligan igen.

Sedan tidigare har det kommit uppgifter från Aftonbladet om att Danielson ämnar bryta kontraktet med Dalian. Men då klubben sägs ha missat löneutbetalningar och svensken vill få sina pengar innan han lämnar kan det dra ut på tiden. Uppgifterna kom innan det stod klart att laget flyttas upp, vilket förändrar dess ekonomiska situation.

Annons

Sam Larsson har tidigare i maj meddelat att han brutit kontraktet med klubben. De båda svenskarna är nu hemma och tränar med Djurgården respektive IFK Göteborg. Danielson har flertalet gånger ryktats vara på väg hem till just Stockholmsklubben. 

Publicerad 2022-05-27 kl 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto