Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
KINA
14v

Dibba om återkomst i Bajen: "Mitt mål är att komma tillbaka sen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Dibbas mål i år i allsvenskan i spelaren ovan.

Pa Dibba lämnade i sommar Hammarby för Shenzhen. 
Nu öppnar han för återkomst i Bajen i framtiden. 
- Ja, mitt mål är att komma tillbaka till Hammarby, säger han till Fotbollskanalen. 

Pa Dibba, 30, slog i år till med sju mål på tio framträdanden i allsvenskan och lämnade Hammarby för spel i Shenzhen i Kina. Anfallaren har sedan dess haft tufft att få speltid och är hittills endast noterad för ett framträdande i den kinesiska andraligan.

- Laget gick bra innan jag kom också, så det är tufft att komma in i laget när de som lirar nu gör det bra. Jag kämpar på, kör på och har lirat i B-laget, där jag öser in mål. Jag är dem i hälarna, säger han till Fotbollskanalen. 

- Alla spelare blir självklart besvikna när man inte får spela eller får den speltiden man tycker att man förtjänar. Laget har däremot gått bra och jag har tålamod. Jag vill vänta på att få min chans och sedan gäller det att ta den när den kommer, fortsätter han. 

Dibba har numera även vant sig vid det nya livet i Kina. 

- Jag tycker i början att det var lite tufft med vädret och sådär med klimatförändringen. Jag kom dock in i det ganska snabbt, så det känns bra nu. Den största skillnaden är väl maten. Fotboll är fotboll, liksom. Det blir jävligt mycket lax och ris. Jag är ganska tråkig av mig med att testa nya maträtter...

Hammarbys sportchef Jesper Jansson uttalade sig i dag för Fotbolldirekt.se om att han har fortsatt kontakt med Dibba och att han inte utesluter en återkomst för anfallaren, även om det gått kort tid sedan han lämnade klubben. 

Dibba är själv också öppen för en återkomst till Hammarby.

- Ja, mitt mål är att komma tillbaka till Hammarby sen, men vi får väl se om de vill ha en eller inte. Det är min favoritklubb, men jag vet inte när det blir. 

Däremot är han i dagsläget inte inställd på att lämna Shenzhen.

- Självklart vill jag ha mer speltid och så, men just nu är det bara att komma in i det här och inte känna någon stress med att ta hastiga steg. Jag har med åren lärt mig att ha tålamod och det kommer komma. Det är bara att ha tålamod och när jag får chansen, så slår jag till.

Dibba har kontrakt med Shenzhen över nästa säsong. Laget är trea i andraligan och har chans på uppflyttning till förstaligan i Kina. 

Publicerad 2018-10-04 kl 16:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons