Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fifa gör om klubblags-VM - ratas av toppklubbar

Klubblags-VM

Fifa klubbade under fredagen igenom ett nytt upplägg för klubblags-VM, enligt BBC.
Det ogillades av flera toppklubbar - som väljer att bojkotta turneringen.
- ECA-klubbarna kommer inte att delta i ett klubblags-VM 2021, säger en talesperson till AFP enligt TT.

Foto: Bildbyrån.

Under fredagen beslutade Fifa att göra om upplägget för klubblags-VM, rapporterar BBC. Den reviderade varianten kommer att bestå av 24 lag (i dagsläget är det sju lag från hela världen) och börja spelas år 2021. I det nya formatet kommer dock flera av de bästa klubbarna från Europa inte att finnas representerade. European Club Association (ECA, representerar de europeiska klubblagen) meddelar att man inte kommer att delta i turneringen till en början.

- ECA-klubbarna kommer inte att delta i ett klubblags-VM 2021 och kommer utvärdera ett deltagande i klubblags-VM 2024, en ECA-talesperson till AFP enligt TT.

ANNONS

Tidigare under fredagen uppgav Süddeutsche Zeitung att flera klubbar representerade i ECA skickat ett brev med hård kritik till Fifa gällande det nya formatet. Brevet ska ha undertecknats av bland andra PSG:s president Nasser Al-Khelaifi, Manchester Uniteds vd Ed Woodward, Juventus ordförande Andrea Agnelli och Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.

Publicerad 2019-03-15 kl 21:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto