POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
1v

Amerikanske förbundskaptenen: "Är den coach jag är tack vare Hammarby"

Foto: Bildbyrån.

Gregg Berhalter har gjort resan från tränare i Bajen till amerikansk förbundskapten.
Och han är tacksam för sin tid i Hammarby.
- Jag är den coach jag är idag tack vare mina erfarenheter där, säger han till FotbollDirekt.

I december år 2011 presenterade Hammarby, som då låg i superettan, den oprövade amerikanen Gregg Berhalter som sin nya tränare. Amerikanen ledde därefter laget i en och en halv säsong innan han fick sparken till följd av svaga resultat i juli 2013.

Berhalter blev sedan manager i MLS-klubben Columbus Crew, men för lite mer än ett år sedan lämnade han den posten för ett hedersfullt uppdrag. Amerikanen utsågs till förbundskapten för USA:s landslag.

Nu, nästan sju år efter att han lämnade Hammarby, ser han tillbaka på sin tid i Stockholmsklubben. Han tycker att det var en nyttig erfarenhet.

- Jag är den coach jag är idag tack vare mina erfarenheter med Hammarby. Jag var fullkomligt oförberedd på att vara tränare när jag tog det jobbet. Och jag lärde mig i farten. Jag pensionerade mig som fotbollsspelare en månad tidigare och helt plötsligt tränade jag ett lag som hade en enorm press på sig att lyckas, en enorm press att avancera till allsvenskan. Och det var en fantastisk upplevelse för mig vad gäller lärdom och utveckling, säger han till FotbollDirekt.

Trots att det var flera år sedan Berhalter lämnade Bajen så har han koll på klubb, och han gläds över tredjeplatsen i fjol.

- Jag har följt dem, och det har varit jättekul att se deras starka säsong i år. Allt kokas ner till organisation och struktur, att veta vad du vill och därefter kunna genomföra det. Och det har varit ett problem för Hammarby historiskt, men det verkar som att strukturen är mycket bättre nu, fokuset är bättre och därför kan de fullfölja bättre. 

Samtidigt som amerikanen följer svenska Hammarby tror han också att svenska spelare kommer att snegla mer mot USA. Hans uppfattning är att fler svenskar kommer packa väskorna för att spela i USA.

- Jag tror det. Men det måste finnas en naturlig väg. Jag önskar att unga, svenska spelare förstår att de kan gå till MLS och utvecklas och sedan gå vidare till vilken liga de nu vill till. Att det också är en väg att gå, säger han till FotbollDirekt.

Publicerad 2020-01-11 kl 21:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå