Argentina dominerade på Wembley - besegrade Italien i "Finalissima"

Finalissima

EM-mästaren mot segrarna i Copa America.
Då gick Argentina ut och dominerade på Wembley.
Italien fick se sig besegrade med 3-0 i "Finalissima".

På Wembley ställdes sommarens segrare i EM, Italien, mot Copa America-segrarna Argentina. En match där seger innebär buckla och prisceremoni, kallad "Finalissima". Det är den tredje upplagan av CONMEBOL.

Då var det Argentina som kom ut starkast, framför de 87 112 åskådarna. Det dröjde lite innan första målet kom, trots att Italien knappt lånade bollen, men efter en halvtimme var det Lautaro Martinez, som bor och spelar i just Italien, som satte Argentina i förarsätet. Assisterad av Lionel Messi stötte han in bollen mitt i mål till 1-0.

Och precis innan paus bjöd Inter-anfallaren också på en assist. Från mittplan drev han upp bollen, satte upp den mellan de italienska försvararna för att Angel Di Maria skulle möta i straffområdet. Den rutinerade argentinaren lobbade bollen över målvakten som gått ut för att möta och in i nät.

Efter pausen fick Giorgio Chellini gå av plan. Han har sedan tidigare meddelat att matchen mot Argentina blir hans sista i landslagströjan, sedan Italien inte kvalificerat sig i EM.

Hans lagkamrater stod dock upp bra i andra halvlek även utan veteranen på plan. På stopptid kom dock ytterligare ett mål från Argentina, när Messi spelade fram Paulo Dybala till 3-0, vilket blev matchens slutresultat.

Argentina får därmed lyfta bucklan i "Finalissima".

Publicerad 2022-06-01 kl 22:50