Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Acerbi missar landskamper – efter rasismanklagelserna

Landslag

Francisco Acerbi anklagas för att ha utryckt sig rasistiskt mot Juan Jesus och missar Italiens landskamper på grund av det.
Nu bryter han sin tystnad -  och förnekar alla anklagelser.
- Jag har ingenting rasistiskt - jag tror han kanske missförstått någonting, säger Acerbi till Sky Sports Italia.

3:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du höjdpunkter från Inters möte med Napoli.

Under lördagen tappade Inter en 1-0-ledning till ett kryss i hemmamötet med Napoli. Men efterspelet har inte handlat om resultatet.

Det har snarare handlat om de tv-bilder som visade Napoli-försvararen Juan Jesus påpeka att Acerbi uttryckt rasistiska ord mot honom för domaren Federico La Penna. Efter matchen meddelade dock brassen att han hade förlåtit Acerbi.

- Jag vet att Acerbi är en bra kille och han bad om ursäkt, för han förstod att han gick för långt. Han är en intelligent kille, så jag hoppas att han lär sig av det och inte gör det igen, sa han till DAZN.

Under måndagseftermiddagen meddelar dock det italienska förbundet, FIGC, att Acerbi inte kommer att närvara på det italienska landslagets stundande landslagssamling inför matcherna mot Venezuela och Ecuador.

Annons

"Francesco Acerbi förklarade sin version av det påstådda rasistiska uttalandet, som Juan Jesus uppmärksammade, för förbundskapten Luciano Spalletti och sina lagkamrater", skriver FIGC i ett uttalande och fortsätter:

"Från det som sades av landslagsförsvararen, i väntan på en självständig rapport från idrottsdomstolen, framkom det att han inte hade någon ärekränkande, nedsättande eller rasistiskt uppsåt. Trots detta valde vi att exkludera Acerbi från de kommande två matcherna i USA".

Vidare meddelar FIGC att det blir Romas Gianluca Mancini som kallas in för att ersätta Acerbi i den italienska truppen.

Senare under måndagen bröt Acerbi själv sin tystnad kring. Han förnekar alla alla anklagelser.

- Jag sa ingenting rasistiskt, det är en sak som är säker. Jag har inte pratat med Juan Jesus. Men jag kan helt säkert säga att ingenting rasistiskt yttrades från min mun, säger Acerbi till Sky Sports Italia och förklarar vidare:

Annons

- Jag tror han kanske har missförstått någonting. Varför ska jag be om ursäkt? Allt jag vet är att jag inte sa några rasistiska tillmälen. Jag har spelat fotboll i 20 år och jag vet vad jag säger på en fotbollsplan. Många saker händer på en fotbollsplan, det är normalt, men när domaren blåser i pipan skakar man hand och går vidare.

Publicerad 2024-03-18 kl 18:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto